Saturnus veckobrev v. 47

Hej alla härliga Saturnusar!

Ännu en vecka till ända! Den här veckan har vi fått känna på vinterkylan en del. Vi började veckan med en promenad i det soliga krispiga vädret där eleverna fick fundera över vad de vill ha för aktiviteter på fritids. Eftersom det börjar bli kallare och att vädret är ostabilt vill vi att ni ser över era barns hyllor så att det finns varma kläder + extra kläder.

Veckan har annars innehållit: Stop motion-filmvisning, division, kombinatorik, världskartan, faktatexter och mycket mer!

Läsresan

I Läsresan har vi läst kapitel 6 “Djuren i regnskogen”. Vi började med att titta på framsidan till texten och fundera kring vad vi trodde att texten skulle handla om. Diskussionerna fortsatte sedan efter att vi läst texten. Vi svarade på frågor som: Vad handlade texten om? Var det något i texten ni blev nyfikna på? Var det något i texten ni inte förstod? Varför lever djuren i olika skikt, i regnskogen?

Singma

Vi har i veckan fortsatt arbetet med multiplikation och division. Eleverna har fått öva på att se och använda sambandet mellan multiplikation och division, uttrycka likheter med multiplikation och division utifrån talfamiljer, kunna lösa textuppgifter med räknesätten samt kunna hitta på egna uppgifter. 

Veckan har även bjudit på kombinatorik. Eleverna skulle tillsammans utforska hur många olika kombinationer det fanns för nallebjörnen att välja kläder. Vi pratade om att man kunde välja två olika färger till byxorna, röd och blå. Tröjorna kunde ha tre olika färger: röd, grön, lila. Uppgiften gick ut på att hitta hur många olika kombinationer av kläder nallen kunde ha på sig. 

 

Friluftsliv

Under friluftslivet begav vi oss till Scoutstugan. Vi tog med stormkök, saft, vatten och muggar. Vi fick hjälpas åt att bära. På plats fick eleverna prova att sätta ihop ett stormkök för framtida bruk. Vi tände stormköken och värmde saften vi hade tagit med oss. 

Eleverna fick även svara på frågor om Allemansrätten. Vi lekte en av elevernas favoritlek med svenska djur. Det hela avslutades med att vi lekte svanskull och drack av den goda saften Gottis hade tagit med. En toppendag helt enkelt! 

 

 

Trä och metallslöjd – Larviga larver

Syftet med att skapa ”larviga larver” har varit att lära känna flera olika handverktyg som rasp, fil och slippapper med olika grovlek. Eleverna har även testat både bets och täckande färg som dekoration då färgerna har olika egenskaper. Dessutom har vi bekantat oss med pelarborrmaskinen för första gången. Arbetet har varit otroligt givande på flera sätt och jag upplever att eleverna både har lärt sig många handfasta tekniker men även utvecklat sin fantasi och kreativitet. 

hälsningar Ayla

 

Hem och skola

Information från fritids:

Nu är det dags att anmäla era tider inför jullovet!

23/12 stänger kl.15.00. Den 2/1-22 öppnar vi igen och har öppet fram till skolstart. Vi vore tacksamma om ni fyllde närvaro/frånvaro så snart som möjligt! Två veckor innan lovet stänger schoolsoft för anmälningar.

 

Läxa:

  • Nyckeln till skatten  – läsebok kap. 11 “Stöldligan” s.76-81.
  • Eleverna får med en stencil där de fortsatt får befästa det vi arbetar med i skolan.

 

Information inför vecka 48:

Måndag

  •  Eleverna börjar kl.9.40. 

Tisdag

  • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

Torsdag

Fredag

  • Idrott – Ta med idrottskläder att ha inne samt handduk. (Idrottstiderna har ändrats. Gå in på schemat för att se ditt barns tid.)

 

Kommande händelser:

  • 9/12 – Vi åker till Ingarö kyrka för att titta på årets julspel. 
  • 13/12 – Vi firar Lucia i Amfiteatern. De elever som ska vara med i luciatåget (de som är med i kören denna termin) ses i Villan redan kl.7.40 (ombytta och klara). Mer information kommer från vår musiklärare Jonas. 
  • 22/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka. 
  • 11/1 – Vårterminen startar. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Jenny och Caroline

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

jenny.bengtsson@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.