Saturnus veckobrev v 49

Hej alla Saturnusfamiljer!

 

Som vi har hört så gick det väldigt bra med försäljningen förra helgen. Hoppas att det blev lite klirr i klasskassan!
Nu har vi inte så lång tid kvar på den här terminen. Många är trötta nu och kanske har råkat ut för förkylningar, men vi håller ut. Vi har pratat om hur viktigt det är att vi visar lite extra omsorg om varandra och försöker ha tålamod.

Varje morgon börjar lugnt i klassrummet genom att vi lyssnar på Radiokalendern samt att en elev får öppna ett paket med en uppåtpuff. Denna tradition är något som vi alla uppskattar.

 

Matematik
Vi har den här veckan avslutat kapitlet om bråktal och i stället börjat arbeta med vårt sista kapitel för terminen, om längd. Vi kommer att mäta med linjal och göra uppskattningar mm.
I början av nästa termin kommer vi prova att göra lite gamla nationella prov i matematik, för att se hur eleverna ligger till i de olika områdena. Därefter kommer vi att fokusera på vissa moment som hela klassen och som enskilda elever behöver träna på.

Sista uppgiften för veckan var att göra en egen uppgift kring bilden. Fatima har gjort en tårta. Cissi äter en fjärdedel. Hur mycket är kvar?

 

Svenska
På en av svensklektionerna arbetade vi med alfabetisk ordning. Eleverna fick placera bokryggar med författarnas namn i rätt ordning.

 

Internetsrul och brädspel
Vi har varit utan internet i Villan några dagar (men nu fungerar det igen) och tog chansen att spela lite olika sällskapsspel/brädspel i stället. Detta var mycket uppskattat av barnen. Det var så fint samspel och så fina interaktioner mellan dem. Det är något som vi gärna vill ha mer av.


 

Besök i klassen
Under fredagen fick vi besök av våra nya klasskompisar Siri och Malou, som ska börja i klassen efter jul. De blev hjärtligt välkomnade av våra elever och fick vara med på VIM-samlingen, ha engelska, teknik med Sara och dagen avslutades med idrott.

 

VIM
På terminens sista Vi på Mellangården gjorde vi en namnlek och pysslade tillsammans. I Villan dekorerade vi en gemensam gran.

Nästa vecka har vi ingen ny engelskläxa utan kommer att sjunga engelska julsånger mm.
Men träna på femmans tabell till på fredag.

 

Slottsbesök
På tisdag och torsdag kommer vi att få besöka Lemshagas slott i mindre grupper. Det är Anna Wallenberg som kommer att visa och berätta. Detta gör vi som en del i vårt Lemshagaprojekt och är naturligtvis mycket glada för att det blev möjligt!

 

Skola och hem
Välkomna till Lemshagas Luciafirande kl 8.00 i Amfiteatern. Tag gärna med ett sittunderlag till amfiteatern!

Hej!
Om en vecka är det så dags för lucia! Det blir kul!
De elever som är med i lågstadiets Luciakör träffas i Mellangården kl 07.30 på morgonen. Då har man med sig det man behöver och är ombytt!
Gå gärna in och läs nyheten från mig på Schoolsoft tillsammans med ditt barn om vad ni behöver skicka med. Jag har ljus till alla.
Allt gott och tack för er hjälp!
/Jonas Karlhager

 

Julklappsbok
Redan nu vill vi tipsa er föräldrar om att köpa en jullovsbok till era barn. Det är både mysigt och viktigt att skapa många lässtunder över lovet. Glöm inte att högläsning också är ett fantastiskt sätt att mötas.

 

Kommande händelser:

13/12 – Lucia i amfiteatern kl.8.00.
17/12 – Vi åker till Gustavsbergs kyrka och tittar på årets julspel som de anordnar. (ej matsäck)
19/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka kl 17.15-18. Det är föräldrarna som ser till att eleverna kommer dit.
Som vanligt sitter vi klassvis och varje klass kommer att framföra en sång.

 

Nästa vecka
må: Sovmorgon/Klubben
ti: Bild, slöjd/ Vi besöker Lemshaga slott
ons: Läsläxan förhörs och ny läxa delas ut
to: Slöjd/ Vi besöker Lemshaga slott, kör
fre: Lucia i amfiteatern. Köreleverna ses kl 7.30 på Mellangårdens övre plan för ombyte.
Femmans tabell förhörs, Ingen eng-läxa. Vi sjunger engelska julsånger mm.

.
Trevlig helg och andra advent!
Cissi, Sara, Vincent och Johannes

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.