Saturnus veckobrev v 49

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

Nu lackar det mot jul…

Julmys
Varje morgon den här veckan har vi lyssnat på Sveriges Radios julkalender “Lyckoborgen”. Vi njuter av en lugn stund då vi lyssnar och är i våra egna tankar, skapar inre bilder. Några ritar, några ligger på mattan och lyssnar. Eftersom vi hela tiden matas med färdiga bilder känns det befriande att bara lyssna och få använda sin egen fantasi! Tack till Victor BJ´s familj som gav oss en radiokalender.
Årets julkalender på Barnkanalen, Selmas jul, är mycket omtyckt. Vi har installerat appen på våra I-pads.


Historieprojektet

Under veckan har vi dokumenterat i våra historieböcker; besöket i Pilhamn och Anitas besök hos oss i Villan.
Vi har även sett på en film och pratat om våra traditioner kring jul och nyår.


Lemshagas nobelpris
De elever som vill lämna in bidrag till Lemshagas nobelpris är välkomna att göra det till sin mentor. Det kan vara en dikt, berättelse, bild, skulptur, uppfinning osv. Det är bara kreativiteten som sätter gränser… Vinnarna presenteras på avslutningen.


Svenskprov

Under torsdagen kom Lena och gjorde ett svensktest där man mäter korttidsminnet och stavning mm. Vi återkommer med resultaten av dessa under vårens utvecklingssamtal som ligger i början av terminen.


Nästa vecka:

Måndag: läxorna delas ut
Tisdag: 8.30 ser vi på Lemsagas Luciatåg i Amfiteatern. Vi samlas kl 8.20 utanför Villan och går gemensamt dit. Eleverna sitter på bänkarna klassvis och de föräldrar som vill är givetvis välkomma!
Idrott som vanligt för båda grupperna.
Onsdag: Skoldag som vanligt.
Öppet hus i Villan från kl 15 med fika och mingel.
Alla föräldrar lägger sina ytterkläder och skor en trappa upp. Vi har en mycket trång hall i Villan…
OBS! När du kommer till Villan övertar du ansvaret för ditt barn.
De elever som hämtas senare ansvarar vi pedagoger för tills ni hämtar. Kl 16.30 blir det sångsamling i Musikladan.Välkomna!
Torsdag: IUP/ slöjd
Fredag: Skridskodag fredag den 16/12
Nu är det dags att åka skridskor. Vi passar på att göra en gemensam utflykt med åk 1 och 2. Vi åker buss från skolan så ni kan lämna era barn som vanligt. Vi behöver er hjälp med att skicka med en lunchmatsäck. Vi åker tillbaka och avslutar dagen med lektioner på skolan. Vi slutar vanlig tid. Ni som vill lämnar era barn på Ekvallen från kl 9.00. Men det är mycket viktigt att ni meddelar oss!


Sista skolveckan, v 51

Måndag 19 dec: Fadderdag.
Vi äter lunch kl 12, tag gärna med en frukt.
Tisdag: Klassens dag (Ingen idrott)
Onsdag: Sista skoldagen före lovet. Julbord.
Avslutning i Gustavsbergs kyrka kl 17.15-18. Föräldrarna ansvarar för att se till att eleverna kommer till kyrkan. Vi sitter klassvis.

img_4285-1

Glad tredje advent!
Cissi, Sandra, Hanan och Urban

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']