Saturnus veckobrev v 5

Hej alla Saturnusfamiljer!

Tack för alla fina möten tillsammans med er under utvecklingssamtalen! Det är så givande att mötas för att prata om barnens utveckling på alla plan. Man blir ödmjuk över att snart ha fått följa dem i tre år. Det är fina barn vi har, eller hur?!


Biblioteksbesök
 med läsglädje

En av veckan höjdpunkter (för gröna gruppen) var måndagens biblioteksbesök i Gustavsberg.
Alla hittade några böcker att låna och sedan blev det tid över för en mysig lässtund.

 
Nästa måndag åker röda gruppen dit.


Sagoskrivande

Under veckan har vi skrivit två kapitel i vår saga om den Magiska dörren; kap 3 ”Nycklarna” där huvudpersonen hittar nycklarna till dörren och kap 4 där han/hon kan öppna dörren och gå in i en annorlunda värld. Kap 3 fokuserade på att beskriva känslor och i kap 4 använde vi oss av beskrivningar och alla sinnen.
Eleverna tycker mycket om våra skrivlektioner och det är härligt att se fantasin flöda…

Under fredagen skrev Bianca, Nora B, Joline, Siri och Matilda sin saga tillsammans med Liza och Cissi.
Nu har vi bara två grupper kvar, sedan ska vi skriva klart och börja bearbeta vårt material. Spännande processer väntar!


Matematik
Den här veckan har vi fortsatt att utforska omkrets och även yta eller area av ett föremål. Som vanligt börjar vi med ett problem som vi provar att lösa. Sedan samlas vi igen för att delge varandra tankar och teorier. Finns det fler sätt?

 


Idag hade vi dessutom studiebesök av rektorer från Boden som var intresserade av att se hur vi arbetar med matematik på Lemshaga.


Textilslöjd

Så här glada var eleverna när de kom tillbaka från slöjden med sina nya kompisar.

   

 

Impressionismen

På tisdag är det äntligen dags att måla Monet-inspirerade tavlor i akryl. Vi kommer att arbeta i ateljén i Mellangården. Naturligtvis kommer vi att göra en utställning så småningom.


Friluftslivet

Rörelse, kreativitet, samarbete och kunskap
Eleverna fick prova på olika stationer. Tillsammans med Gottis fick de mäta omkrets runt föremål utomhus genom att stega eller mäta med meterhjul. De lekte även ”Knutanisse”. Låt gärna ditt barn berätta hur den går till.

I och utanför Villan var det rörelsebingo och mäta volym med vatten. Inomhus fick de mäta omkrets kring olika figurer på papper.

      


Elevens ansvar och inflytande/ Normer och värden
Klassråd
Vi sågs hela Saturnus tillsammans för att prata om hur vi vill ha det i kojleken. Detta bestämde vi tillsammans:


Skola och hem

Allaktivitetsdagen
Fredagen den 21 februari har vi Allaktivitetsdag på Mellangården. Följande grupper finns att välja mellan: Sagovandring, Skridskor (på Ekvallen), Wild Kids, Pyssel och bakning.
Välj ett förstugansalternativ och ett andrahandalternativ. Skicka in senast 9 februari för att vi ska kunna skapa grupper och förbereda oss på bästa sätt.
Mellangårdens allaktivitetsdag 21 februari

Våga visa-enkäten
Fyll i och lämna in enkäten till oss senast den 5 februari.

Föräldramöte
Vi ses på föräldramötet den 12 februari kl 17:30-19:00. Vi är medvetna om att syskon i Neptunus har föräldramöte samtidigt, men eftersom vi har en speciell gäst som kommer till oss och det inte fanns så många datum att välja mellan, blev det så denna gång. Vi hoppas ni har möjlighet att komma ändå!
Vår gäst heter Ulrika Andersson och hon ska komma till oss och föreläsa lite om internet och hur skärmtiden påverkar oss. Och just i den här åldern när våra elever börja röra sig ute på nätet och använda mobiler så känns detta väldigt aktuellt. Vi kommer även dela med oss om vad som händer under vårterminen samt lite information kring de nationella proven.
Vi ses i Mellangården på övre plan, eftersom vi inte får plats i Villan.

Varmt välkomna!

Nästa vecka:
Må: Sovmorgon/Klubben
Röda gruppen åker till biblioteket i Gustavsberg
Ti: Bild – Vi målar tavlor i ateljén, inspirerade av Claude Monet, slöjd
Ons: Sv-Läxförhör
To: Slöjd, kör
Fre: Sagoskrivning med Liza och Cissi, Eng läxförhör Unit 12

Trevlig helg!
Cissi, Sara, Vincent och Nils

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.