Saturnus veckobrev v. 50

Hej alla Saturnusar,

Nu har vi bara fyra dagar kvar på denna termin och sen har vi ett efterlängtat jullov. Därför har vi denna vecka inte delat ut någon läxa. Vi önskar däremot att ni fortsätter läser på egen hand.

Tänk på att ta hem alla dina kläder från hyllan när du går på jullov så att städarna kan hjälpa oss att få det extra fint till efter jul.

13/12 Lucia på Lemshaga

Tack alla ni som deltog och gjorde allas morgon så speciell även detta år.

Friluftsliv – Skridskor på Ekvallen

Dubbeltimme friluftsliv blev det under tisdagen då vi tog oss med buss till Ekvallen för att åka skridskor. En fantastisk härlig dag tillsammans. Ni är så fantastiskt omtänksamma allihopa och tillsammans gjorde ni denna dag helt magisk. Redan dagen efter frågade ni om när vi skulle åka till Ekvallen igen. Så tror alla kände att denna dag var rolig.

För att utmana er lite på skridskorna så fick ni alla utföra 4 uppdrag för att få diplomet eller utmärkelsen att du tagit Lemshaga klassikern 2018. De uppdrag du skulle ta dig an under dagen var, skridskoteknik där du uppmanades köra runt, mellan och över olika föremål som var placerade på isen. Du fick även dra dig fram med hjälp av isdubbar på isen för att öva dig om olyckan någon gång skulle vara framme. Du fick köra två varv runt bandyplanen på skridskor samt leka en lek tillsammans med dina kompisar. Det är så härligt att se hur ni hjälper utmanar er själva till att våga.

NO – Adventskalender

Lucka 10/12 – Lavalampa
Måndagen bjöds på något väldig fint och häftigt. Vi skapade en gemensam lavalampa tillsammans. Innan vi hjälptes åt att blanda ihop våra ingredienser så funderade vi på vad som skulle hända vi ställde en Hypotes för att sätta ord på vad vi trodde skulle hända.

  

Lucka 12/12 – Pärla med hjälp av Koordinater
Eleverna fick här i uppgift att i par pärla en pärlplatta efter ett mönster med koordinater. Den ena elever ritade mönstret ovh berättade till de andra var klara.

13/12 – Kissande flaskan
Hur fungerar egentligen lufttrycket och hur kan vi se och känna tryck. Vi testade idag med hjälp av en flaska som vi gjorde ett litet hål i. Som vi sedan fyllde med vatten. Som ni förstår så började vatten rinna ut ur hålet men då vi skruvade på korken på flaskan så slutade vattnet rinna. Vad var det som hände?

 

14/12
Vad består vatten av och hur kan vi bygga oss en vattenmolekyl. Vi tittade på serien Vattenmannen och Speed som handlade om H2O och vattnets olika former. Därefter pratade vi om de olika formerna fast flytande och gasform och vart vi kan hitta dessa just nu. Därefter så

Nästa vecka:
Ta med till senast tisdag: En tom liten glasburk med lock. 1-3 små figurer i plast. Alla figurer ska samtidigt kunna stå i locket.  Detta är till tisdagens lucköppning för att alla ska kunna få skapa en egen … .

Bildresultat för glasburk med lock  Bildresultat för julfigurer i plast

Måndag: Min familj presenteras av Georg och Siri, Julkonsert kl 18.00, Lemshaga idrottsalen biljetter hämtas på expeditionen.
Tisdag: Alla tar med en liten glasburk och 1-3 plast figurer som får plats i locket på burken.
Onsdag: Alla har idrott från ca 8.20-10.40. Tryggisar och kamratstödjare på skolan har gemensamt möte.
Torsdag: Julavslutning i Gustavsbergs kyrka kl: 17.15. OBS endast för elever i Saturnus: Lyssna

Info från bilden

Hej!

Den här veckan och nästa vecka kommer eleverna att få ta hem sina fina bilder från bildlektionerna.
Jag vill att ni tipsar föräldrarna att köpa en ram 40X48 cm (enkel glasram) till deras fina målningar av det sjungande trädet.
M v h Cissi
Blänkare:

7/1 – Planeringsdag för alla pedagoger på Lemshaga – skolan är stängd för elever
8/1 – Skolstart
11/1 – Biblioteket (Glöm ej ditt bibliotekskort)
28/1 – Utvecklingssamtal påbörjas
30/1 – Utvecklingssamtalsdag, fritids är öppet för de elever som behöver omsorg.

 

Trevlig helg

Camilla, Ingela, Pernilla och Nils

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.