Saturnus veckobrev v.50

Hej alla fina saturnusar!

Tänk att snart halva åk 3 har gått! Det har gått så fort och nu ska vi snart få gå på julledighet och vila upp oss för nya tag nästa år. Även om det regnar och det är lerigt om vart annat, så hade vi en fantastisk vit fin dag under tisdagen. Vi fick ju även tur med att det var uppehåll vid Lucia så den kunde firas utomhus som planerat. Väldigt vackert. Tack alla som var med och bidrog!

SO

Eftersom vi just nu lär oss om Lemshaga historia fick vi den fantastiska möjligheten att få besöka slottet! Anna Wallenberg visade oss runt i slottet och berättade om hur det var för henne när hon var liten och de precis hade köpt Lemshaga. Vi fick höra hur de varsamt restaurerat allt och hon berättade om hur de upptäckte gamla takmålningar från 1600-talet. Vi fick även se fina väggmålningar och rester av saker de hittat som små när de lekt här på vårt Lemshaga. Dessutom fick vi höra om den ”vita damen” som spökar på slottet vilket alla tyckte var väldigt spännande. Vi är så tacksamma för att vi fick hälsa på. Ett minne som kommer stanna kvar hos oss länge!

Idrott

Under fredagens idrottslektioner var vi alla tillsammans och hade så kallat ”öppet hus” hela eftermiddagen. Vi lekte lekar och dansade, klädde ”granar” och gjorde flera aktiviteter utefter barnens önskemål.

Det blev riktigt lyckat och fartfyllt. Tomten kom även på besök och dansade med barnen!

Teknik

Denna vecka har vi arbetat med att skapa konstruktioner där man tillämpar enkla mekanismer genom att använda länkar som över för en rörelse till en annan. Vi gjorde så kallade ”sprattelgubbar” med jul-tema där vi även övar på att följa en instruktion samt vår finmotorik, för det var lite pillrigt!

Matematik

Vi fortsätter att arbeta och utforska kring mätning och har undersökt begreppen kilometer, meter och centimeter och jämfört hur de förhåller sig till varandra.

Hem och skola

Under jullovet kommer kapprummen att städas och alla kvarglömda kläder kommer att plockas bort. Ta hem alla kläder över jul som ert barn har på sin hylla och passa på att leta reda på kvarglömda kläder innan vi lägger dem i stora säckar. Vaktmästaren tar hand om säckarna under en period, men efterhand måste vi göra oss av med kläderna.

Kommande händelser:

  • 17/12 – Vi åker till Gustavsbergs kyrka och tittar på årets julspel som de anordnar. (ej matsäck)
  • 19/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka kl 17.15-18. Det är föräldrarna som ser till att eleverna kommer dit. Det kommer att bli en lång dag för eleverna, så om det finns möjlighet så hämta gärna ditt barn tidigt. Fritids kommer att vara i villan istället för på klubben.
    Som vanligt sitter vi klassvis och varje klass kommer att framföra en sång.
  • Fritids öppet – 2 Januari och 3 Januari.
  • Fritids stängt – alla mellandagar samt 7 Januari (pga. planeringsdag)
  • 8/1-2020 – Vårterminen startar

Nästa vecka
må: Sovmorgon/Klubben
ti: Friluftsliv- vi åker och tittar på julspel i Gustavsbergs kyrka.
ons: Jullunch
to: Avslutning i Gustavsbergs kyrka kl 17:15-18. Obs, fritids är i villan på eftermiddagen.
fre: lov

Trevlig helg och tredje advent!

/ Sara, Cissi, Vincent och Johannes

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.