Saturnus veckobrev v 51

Hej alla fina Saturnusfamiljer!

Nu har ännu en termin gått mot sitt slut och vi ser tillbaka på en innehållsrik tid.

Under måndagens historielektion försökte vi summera vad vi har varit med om under höstens projekt – och det är inte lite… Vi började ju med att besöka fornborgen och på väg därifrån hittade vi flaskposten som ledde oss tillbaka till 1700-talet. Vi blev nyfikna på ryssmuren. Senare använde vi oss av kartor från 1700-talet och en nutida orienteringskarta när vi gick till gamla brofästet. Där på andra sidan såg vi Ingarö kyrka. Senare åkte vi dit och besökte både kyrkan och hembygdsmuseet i Pilhamn. Anita hälsade på oss och berättade om hur det var när hon var liten och hade en kompis som bodde i Villan. Barnen gick olovandes upp till slottet och smög in där. De trodde att de kanske såg Vita damen. Annan Wallenberg, som har vuxit upp på slottet tror att hon kan ha sett en skymt av henne. Tack Anna för en fantastisk visning av ”vårt slott”!

Vi känner oss stolta och glada över att gå på en skola med så fina anor.


 

I vår fortsätter vi att utforska historien genom att gå tillbaka ända till istiden, stenåldern,  bronsåldern och järnåldern. Självklart med koppling till vår hembygd.

Dessutom hade vi ju en fantastisk dag på Skansen i början av terminen…

Vi lägger alla minnen och upplevelser som bomull vid hjärtat.

Den här veckan har vi avslutat olika arbeten, pysslat, övat på dikter och avslutningssång,
varit på julspel i Gustavsbergskyrkan, ätit julbord, sett på film och gjort en julpromenad.

 

 

Hem och skola

Elevernas ämnesmatriserna är nu uppdaterade på school soft och vi kommer att titta närmare på dessa under vårens utvecklingssamtal.

Under jullovet kommer kapprummen att städas och alla kvarglömda kläder kommer att plockas bort. Ta hem alla kläder över jul som ert barn har på sin hylla och passa på att leta reda på kvarglömda kläder innan vi lägger dem i stora säckar. Vaktmästaren tar hand om säckarna under en period, men efterhand måste vi göra oss av med kläderna.

Fritids stängt – alla mellandagar samt 7 Januari (pga. planeringsdag)
Vårterminen startar den 8 januari kl 8.20, enligt schema.

Vi tackar Johannes för den här terminen. Han jobbar kvar på skolan men ersätts av Nils som kommer tillbaka efter sin föräldraledighet v 4.

 

Nu vill vi tacka för gott samarbete under den här terminen
och önska er en riktigt God Jul och ett gott nytt år!

Cissi, Sara, Vincent och Johannes