Saturnus veckobrev v.51

Hej alla Saturnusar!

Nu är det dags för ett efterlängtat jullov. Detta är något vi alla sett fram emot. Idag hade vi en mysig avslutning med skattjakt och Pernilla bjöd även alla på spritsade pepparkakor. Vi vill i detta brev passa på och tacka för en härlig termin och önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

 

   

   

 

Kunskaper / Elevers ansvar och inflytande

 

NO – Julkalendern

Lucka 17/12 – Kristaller som faller. I denna lucka fick eleverna fundera över frågan; Vad är en snöflinga? Vi studerade bilder på snöflingor och funderade över hur det kommer sig att snöflingor ser ut som de gör. Därefter fick eleverna i uppgift att klippa en sexkantig kristall i papper.

http://bemake.se/Julkaldern/Experiment/Kalender%20nr%2014-rymd-s42.pdf  

 

   

   

 

Lucka 18/12 – Tillverka en snöglob

Att tillverka en snöglob var dagens uppgift. Eleverna hade fått i uppgift att ta med sig en liten burk samt någon/några figurer att fästa på locket. Det visade sig inte vara helt enkelt att få figurerna att sitta fast med vanlig limpistol. Vi provade flera gånger men resultatet var att de flest släppte i limmet. Dagens läxa blev att vi istället skulle ha haft vattenfast superlim! Hur som helst blev de sprakande med glitter i olika färger.

 

   

   

 

 

Lucka 19/12 – Tänk som en robot

I denna lucka fick eleverna i uppgift att göra en algoritm genom att lägga bilder i en följd. De fick i uppgift att ta kort när de utför en enkel uppgift. Vår uppgift var att presentera aktiviteten/rörelsen in i minsta detalj  

 

Lucka 20/12 – Skattjakt

Denna dag fick eleverna i uppgift att leta efter skatten som sägs vara gömd på Lemshaga. Instruktionen var – någonstans på Mellangårdens skolgård finns en skatt. Finn den! Eleverna gav sig ut på skattjakt och fann till slut skatten.

 

   

   

 

Idrott

Under veckans lektion i idrott bjöds vi på en dubbellektion med många roliga aktiviteter. Det var allt ifrån; 24-leken, klä julgranen, juldans, snölek m.m. Efter idrottslektionen väntade ett härligt julbord på oss. Mums!

 

   

   

 

Slöjden

Snart är det dags att byta slöjd. De elever som har haft träslöjd kommer att få ha syslöjd och vice versa. Bytet sker vecka 5. Detta på grund av att vårterminen är längre än höstterminen.

 

Hem och skola

 

Information

Nästa termin kommer Camilla gå ned i arbetstid. Hon kommer att vara ledig på torsdagar. Detta medför att Maria Holm, som idag arbetar i Mars kommer att arbeta istället för Camilla denna dag. Vi hälsar Maria välkommen till vår klass!

 

Julgåtor – Valfri uppgift för de som vill under jullovet

Det är viktigt att hålla igång läsningen, även under jullovet. Genom att delta i Jullovsgåtor underhåller du din läsning samt ges chans att klura på dagens gåta. Läs och lös gåtor under jullovets alla dagar, varje dag visas en ny gåta. Ni som vill får gärna delta i årets julgåtor.  Du går in på www.jagharlast.se för mer information. Julgåtor.

 

Information inför vecka v.2:

Måndag: Studiedag – skola och fritids stängt.

Tisdag: Välkommen tillbaka till en ny termin. Skolan startar som vanligt kl.8.20!

Onsdag: Idrott

Torsdag:

Fredag: Vi åker till biblioteket. Tänk på att ta med ditt lånekort!

 

Fritids

Äntligen kom den, snön, så efterlängtad. Så gott som alla elever har verkligen tyckt att det har varit roligt att vara ute på eftermiddagarna. Det har åkts i slänten och byggts fina snöbyggen, så härligt att se kreativiteten och samarbetet vid  byggena. Inne har vi pysslat julkort och paketetiketter. Vi avsluatde veckan i villan med att fika på de egenbakade pepparkakorna och titta på Sunes Jul.

De elever som är anmälda till  fritids imorgon fredag den 21/12 kommer att vara på klubben med Nils. Tack för en fantastisk termin. Vi ses igen 2019!

Kommande händelser:

7/1 – Planeringsdag för alla pedagoger på Lemshaga – skolan är stängd för elever
8/1 – Skolstart
11/1 – Biblioteket (Glöm ej ditt bibliotekskort)
28/1 – Utvecklingssamtal påbörjas
30/1 – Utvecklingssamtalsdag, fritids är öppet för de elever som behöver omsorg.
12/2 – Allaktivitetsdag

 

Vi önskar er alla en God jul och ett gott nytt år!

 

  Ingela, Camilla, Pernilla och Nils.

 

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.