Saturnus veckobrev v.6

Hej på er,

Ännu en vecka har gått och det är härligt att se hur eleverna kämpar tillsammans för att skapa ute på rasterna i snön. Det har byggts snögubbar, borgar, stolar, hästar och mycket mer.

Kunskaper

Ma – Geometri

Äntligen har vi fått börja jobba med våra nya matteböcker, Singma 3B. I första kapitlet kommer vi få möta Geometri där vi tillsammans kommer få samtala och lära känna igen begreppen, punkt, linje och vinkel. Samt hur vi kan beskriva och rita, räta, spetsiga och trubbiga vinklar. Vi får även beskriva och rita två- och tredimensionella former. Så det kommer bli många begrepp vi behöver lära oss. 

De begrepp vi gått igenom under veckan är, vinkel, punkt, linje, vinkelben, vinkelspets, vinkel, sida, hörn, rät och spetsig vinkel. Så det är många begrepp vi ska kunna använda oss av under våra samtal i klassrummet. När vi utforskat tillsammans i klassrummet har vi praktiskt fått rita vinklar på våra whiteboards och skapat egna former på våra geobräden. Vi fick även möjlighet att upptäcka räta och spetsiga vinklar i klassrummet. Våra samtal har självklart varit kring de olika begreppen men även hur vi kan se sambanden mellan de i olika figurer och dess vinklar. Samt hur de olika vinklarna förhåller sig till varandra. Be gärna ditt barn att beskriva de olika begreppen och kanske kan ni hitta de olika vinklarna hemma hos er?.

 

SV – Kamratrespons

Vi har under våra halvklasstimmar startat upp kamratrespons av våra texten ”Den magiska dörren”. Tanken är här att eleverna ska få bearbeta sina texter i par för att kunna hjälpa varandra att skapa en ännu bättre text. Vi hjälper varandra med meningsbyggnader, stavning, talstreck, skiljetecken, person och miljöbeskrivningar. Vi hjälper även varandra så att vi har fått med en tydlig handling där både problem och lösning är tydligt för läsaren. För att eleverna ska få metoder att hjälpa sina kompisar så arbetar vi parallellt med kapitlet Stavning och språklära i vår arbetsbok, Nyckeln till skatten.

Information:

Läxa:

Den här veckan hittar du som vanligt vår läsläxa på google clasroom. Vi har under veckan samtalat med eleverna om att begränsa användandet av emoji i deras kommentarer till högst en. Samt även försöka utveckla våra kommentarer utifrån uppgiften där vi arbetade med textkopplingar för någon vecka sedan. Detta för att få eleverna att reflektera kring vad hen har läst tidigare och kanske även varit med om tidigare för att utveckla sina svar.

Nästa vecka:

Måndag:
Tisdag: Friluftsliv
Onsdag: Allaktivitetsdag på Mellangården se information nedan.
Torsdag: Alla hjärtans dag
Fredag: Ny läxa delas ut, kapitel; Tjuvarnas modus oparandi

Allaktivitetsdagen på onsdag:

Vi kommer under onsdagen nästa vecka få uppleva en härlig dag tillsammans i blandade grupper utifrån vad du önskat göra inför denna dag utifrån de fyra val som du fått välja mellan. De elever som ännu inte har valt har blivit placerade på skridskor.

Vi samlas i klassrummet kl 8.20 för att därefter gå till våra respektive grupper.

Skridskor: Vi åker med bussen från Lemshaga kl 9.09 och hem med bussen ca 12.44 beroende på vädret. Om ni vill lämna och eller hämta ert barn på Ekvallen så behöver ni meddela er mentor senast dagen innan så att vi pedagoger som följer med hinner få meddelandet. Vi är alla på plats och kan ta emot kl 9.30 och går från Ekvallen ca 12.30 ev åker vi tidigare beroende på vädret. Ta med: Matsäck, frukt, varm dryck, skridskor, handskar (ej fingervantar) och hjälm, du får självklart även ta med klubba om du vill.

Sagovandring: Ta med: lättare lunch då vi kommer grilla korv på plats. Ta gärna även med varm dryck. Bra kläder för en heldag utomhus kanske även ett par extravantar i ryggsäcken kan vara bra om vädret fortsätter.

Badminton: Vi äter på skolan men alltid bra med en liten extra frukt i väskan. Ta med idrottskläder för dagen och bra kläder för utomhuslek.

Bak och pyssel: Vi äter på skolan och mumsar troligtvis på någon kaka och pysslar för fullt.

Blänkare:

18/2 (måndag) Skolbio i Gustavsberg kl 9.30 vi åker från Lemshaga med bussen 9.09. Samling kl: 8.45 utanför Villan påklädd och klar.

Tack för en trevlig vecka tillsammans,

Camilla, Ingela, Pernilla och Nils

 

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.