Saturnus veckobrev v.6

Hej alla härliga Saturnusar!

Tack för alla trevliga utvecklingssamtal vi har haft under veckan. Oturligt nog ville inte internet fungera som det borde vilket innebar att vi fick vara flexibla. Vi fick då tänka nytt och ställa om. Några familjer fick ha sina samtal via telefon, vilket fungerade bra det med. Men visst är det trevligast att kunna se varandra. 

Även om vi har haft fullt fokus på samtalen har vi självklart hunnit med mycket annat. Vi har repeterat klockan, tittat på Den magiska kartan, läst om Kackerlackan, skrivit faktatexter m.m.

 

Läsresan

 I läsresan har vi påbörjat ett nytt kapitel. Kackerlackan är en berättande text som handlar om Amir som ska gå på middag till hans pappas chef. Det enda pappan önskar är att Amir ska sköta sig och inte ställa till några besvär. Lättare sagt än gjort då det dyker upp en kackerlack i salladen. 

Vi diskuterade om berättelsen och i arbetsboken fick eleverna återberätta handlingen skriftligt. Vi arbetade även med tj-ljudet som stavades med tj, ch eller k.   

 

   

 

Klockan

Denna vecka stannade vi upp och fortsatte vårt arbete med klockan. Eleverna har fått repetera klockan på flera olika sätt. Vi har även diskuterat om hur många timmar ett dygn har. Dessutom har vi försökt uppskatta tid. Hur lång tid tar egentligen 1 minut?

 

 

 

Learn English

Under veckans engelskalektion har vi lyssnat på en berättelse som heter Dads jacket. Därefter fick eleverna svara på några frågor för att öva på läsförståelsen. Dessutom har vi arbetat med kapitel Lunch time. Eleverna fick göra två olika hörövningar till detta kapitel. 

 

 

 

Den magiska kartan

Vi fortsatte titta på denna spännande serie. Kommer Andrea lyckas hjälpa Aron samt skapa nytt liv i Skuggdalen? Eleverna får efter serien fortsätta rita på kartan som växer fram efter Andreas besök i Skuggdalen. 

“Nu syns skolan, åkrar och simhallen på kartan, men inget vatten och Andrea och Aron är törstiga. De hittar till slut till Skuggån men den är uttorkad. Kanske kommer de till en sjö om de följer ån? Just precis när de är som mest svettiga och törstiga får Andrea en gåta som handlar om dryck. Att få tillbaka vattnet till Skuggdalen verkar nästan omöjligt och farliga monster dyker upp där man minst anar det.” URplay

 

   

 

Faktatexter

Denna vecka har vi fortsatt skriva faktatexter om djur. Eleverna fick som vanligt läsa en text om ett djur för att sedan skriva om texten med hjälp av stödorden. Skillnaden denna gång var att eleverna fick lämna in texten efter de läst för att se om de klarar av att skriva utan att titta tillbaka på texten. Eleverna klarade av detta utmärkt!

 

  

 

Hem och skola

 

Läxa:

 • “Nyckeln till skatten”  – läsebok kap. 18 “Övernattningen” s.123 – 129.
 • Eleverna får med en stencil där det får befästa det vi tidigare jobbat med i veckan.

 

Information inför vecka 7:

Måndag

 • Skolan börjar kl.9.40.

Tisdag

 • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

 • Musik och bild.

Torsdag

 • Simning i Gustavsberg tillsammans med Gottis. Tänk på att ta med badkläder, handduk och matsäck. Mer information kommer på Schoolsoft!

Fredag

 • Idrott – Ta med idrottskläder samt handduk till duschen. 

 

Kommande händelser:

 • 21/2 – Skolteater i Gustavsberg
 • v.8 – Föräldramöte tisdag 22/2 kl.17.00 
 • v.9 – Sportlov
 • v.15 – Påsklov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Caroline och Tina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.