Saturnus veckobrev v.7

Hej alla Saturnusfamiljer.

Tack för ett trevligt möte i onsdags.

En härlig och solig vecka lider nu mot sitt slut. Det lösa gruset på vägarna och de underbart värmande solstrålarna, ger oss en försmak av vad som komma skall. Vi ser nu fram emot att byta ut våra bylsiga vinterkläder, få glädjas åt fåglarnas glada kvitter och färgglada krokus i dikena.

Matematik:

Denna vecka har vi arbetat med bråk. Vi har samtalat om hur man, på olika sätt kan benämna delar av helheter och delar av antal. (bråkform, decimalform, procentform). Vi har arbetat med talraden, där vi tränat på att placera ut olika bråktal. Vi har jobbat med bråk i Vektor och Nomp, vi har delat upp olika föremål (multilink, bönor och A4-papper) i olika delar och vi har spelat vårt egna “bråk-spel”. Fråga gärna eleverna om hur spelet gick till.

 

No
Vi har arbetat med vattnets faser. Vi har smält is, kokat vatten och mätt temperaturer. Vi har samtalat om temperaturer under 0 grader och om hur varmt vatten behöver vara för att börja koka. Eleverna har dokumenterat och funderat kring begrepp som frysning, smältning, kondenering och stelning.

Klassföräldrar:
Under onsdagens föräldramöte utnämndes nya klassföräldrar:
Isabelle, Vilde, Philip, Linneas familjer är nya klassföräldrar och  kommer att initiera en klasshändelse i vår.

OBS!!!!

På onsdag kommer vi att tävla i trekampen i Gustavsberg. Vi behöver ta en buss med avgångstid 08.16 från Lemshaga. Kl 08.00 promenerar vi från skolan mot busshållplatsen. Cissi möter upp elever från kl. 08.00 på IP här på Lemshaga.

Nästkommande vecka:

Måndag:

Tisdag: Idrott

Onsdag: Trekampen OBS!!!

Torsdag:

Fredag:Idrott

Trevlig helg önskar

Sandra, Cissi, Urban och Hanan

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']