Saturnus veckobrev v.8

Hej alla Saturnusar!

 

Nu väntar ett efterlängtat sportlov. För att välkomna lovet hade vi den sista halvtimmen, idag fredag, ett litet minidisco där eleverna även bjöds på en mugg popcorn. Vi ses åter v.10!

 

  

 

Allaktivitetsdag

Äntligen kunde vi genomföra Mellangårdens Allaktivitetsdag. Det blev en fantastisk dag med integrerade grupper med elever från Pluto till Saturnus. Det är härligt att få chans att delta och lära känna alla elever från Mellangården. Favoriten detta år var Pyssel och bak. Många ville delta i denna grupp men men vi kunde tyvärr inte tillgodose allas önskemål. Alla verkade tillfreds med den aktivitet de fått  för dagen. Vi låter bilderna få tala!

 

   

   

   

   

 

Kunskaper

 

Engelska

Nu är vi klara med “Happy year 3” . Vi kommer de kommande veckorna fokusera på det centrala innehållet, Tala, skriva och samtala. Fokus kommer att vara, Enkla presentationer, Enkla beskrivningar och meddelanden samt Sånger, ramsor och dramatiseringar. Denna vecka har vi pratat om Me and my family. Vad kan jag berätta om mig själv och min familj? Vi gjorde en tankekarta om vad vi ville berätta och vi skrev upp enkla meningar på tavlan där eleverna fick fylla i det som passade dem. De fick därefter skriva en presentation på engelska om sig och sin familj.

 

MA – Singma

I matematik har vi nu påbörjat nästa kapitel, Omkrets, area och skala.  Vi har denna vecka arbetat samt funderat på begreppet omkrets. Vad betyder det och hur mäter man omkretsen på en geometrisk form? Vad kan jag använda mig av för föremål att mäta? Detta är några av de frågor vi försökt reda ut under lektionerna.

 

 

Teknik – Islivräddning

Äntligen var det dags att få ta del av elevernas egna filmer om vad man bör tänka på när man beger sig ut på naturis. Eleverna fick under veckan finputsa sin film och lägga till delar man missat. Därefter var det dags att se resultatet. Det är så roligt att se de färdiga resultaten. Detta arbetssätt är verkligen något som tilltalar eleverna. Vilka skådisar, regissörer och filmskapare vi har i klassen. Wow!

 

Schackplaneten

Nu är det snart dags att delta i tävlingen Sikta mot stjärnorna. Vi har fått information om vilka våra motståndarlag är och vi har börjat boka in tider de kommer att möta de andra lagen. Vi har fyra lag och varje lag kommer att få möta tre andra lag. Premiärmatchen går av stapeln på torsdag efter sportlovet. Nu håller vi tummarna att vi kommer att gå långt. Vi måste nog påstå att vi har fått många nya schackproffs. Det ska bli spännande att få delta i denna tävling men det gäller att komma ihåg en regel, att ha roligt!

 

Hem och skola

 

Läxa

  • Under sportlovet blir det ingen läxa men vi utmanar er till ett fakta-quiz varje dag. Svara på tre ”Sant eller Falskt”-frågor och tävla gärna mot kompisar eller familjemedlemmar om vem som vet mest med våra kluriga frågor! Sportlovsquiz

 

Information inför vecka v.10:

Måndag: Skolan startar kl.9.30.

Tisdag:

Onsdag: Vi åker till biblioteket vid kl.13 och är tillbaka strax efter kl.14. Om det är någon elev som har tillåtelse att åka direkt hem från biblioteket vill vi ha denna information på mail.

Torsdag:.

Fredag: “Vi i Mellangården”

 

Information

  • Camilla har under torsdagar varit föräldraledig under en tid och vi har istället haft Maria hos oss. Efter sportlovet kommer Camilla att komma tillbaka från sin föräldraledighet.

Kommande händelser:

  • v.9 – Sportlov – Fritids är öppet för de som anmält närvaro.
  • 13/3 – Välkommen på föräldramöte i Saturnus! Vi ses i Villan kl.17.30.

 

Vi önskar er alla ett sportigt sportlov!

 

Ingela, Camilla, Pernilla och Nils.

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.