Saturnus veckobrev v 8

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

Nu har vi ett härligt sportlov att se fram emot! Vi hoppas att alla ska få en skön ledighet och att de som är på fritids får mycket skoj tillsammans!

Vi avslutade veckan med att tillsammans ha en allaktivitetsdag där man fick välja mellan skridskor på Ekvallen, wild kids samt pyssel och bak. Det blev riktigt lyckat och uppskattades både av barnen och personalen!

Svenska

Äntligen har båda grupperna fått åka till biblioteket. Det är så härligt att se deras iver och läslust som sprudlar efter ett biblioteksbesök!

Under torsdagen var vi på biobesök i Gustavsberg. Vi fick se ”Mirai, min lillasyster”. Den handlade om när 4-åriga Kuns mamma kommer hem med en lillasyster förändras hela hans värld. Lyckan förbyts till besvikelse när babyn tar all uppmärksamhet. Men livet tar en överraskande vändning när han genom en förtrollad trädgård träffar sina äldre släktingar och tas på magiska äventyr med
sin lillasyster till framtiden. Plötsligt förstår han världen på ett helt nytt sätt.

NO

Vi har börjat skriva på våra faktatexter om dinosaurier. Barnen har valt en dinosaurie som den vill skriva om. De har först börjat med att skriva i ett VÖL- schema. V (vad du redan vet) Ö (vad du önskar veta) samt L (vad du lärt dig). Sedan har barnen fått börja skriva tankekartor medan de läser de olika faktatexterna. Sedan ska de sammanfatta och skriva sina egna texter.

Nästa vecka:

Sportlov!

Information inför vecka v.10:

Må: Sovmorgon/Klubben
Ti: Bild, slöjd mm
Ons: Ny läsläxa delas ut
To: Slöjd
Fre: Idrott, ny engelska läxa delas ut

 

Trevlig sportlovsvecka!
Sara, Cissi, Nils och Vincent

2 kommentarer

  • Karin Anders Matilda säger:

    Hjärtligt Tack för denna vecka: M är så nöjd med biblioteksbesök, att få extra stöd i matten samt med val av aktivitet på allaktivitetsdagen.
    Skönt med lite sportlov känner vi alla tre.

Kommenteringen är stängd.