Saturnus veckobrev v.8

Hej alla härliga Saturnusar!

Ännu en vecka är slut och vi är nu framme vid ett efterlängtat sportlov.

Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert – Pippi Långstrump. Tack för ett trevligt men annorlunda föräldramöte då vi genomförde det både fysiskt och digitalt. Precis som Pippis citat lyder hade vi aldrig provat det men klarade även av det. Hoppas att ni som var med på länk kunde höra merparten av det som sas. Protokoll kommer att komma ut på Schoolsoft för er som inte kunde delta eller för er som vill repetera vad som sas. 

Veckan som har varit har bjudit på flera olika aktiviteter såsom, teater, skridskodag samt en mysig avslutning med film, popcorn och saft innan det var dags för sportlov.

 

Singma – dividera med 6, 7 och 9

Denna vecka har vi arbetat med division. Vi har arbetat med delningsdivision och innehållsdivision. Dela lika, dela upp det totala antalet i lika stora grupper (delningsdivision) och gruppera lika för att se hur många grupper som behövs (innehållsdivision). Vi har även pratat om begreppen kvot och produkts betydelse. 

 

  

   

  

 

Skolteater – Världens mesta Ester

Ester är ny i klassen. Signe tycker att hon verkar spännande. Hon har egen nyckel och så får hon gå hem själv. Och hennes mamma är skådespelare och bor i New York. Hon heter Greta Garbo!?

Under måndagen var det dags att åka på skolteater … trodde vi! Det visade sig att vädret inte ville vara på vår sida. Hälften av klassen hade lämnats på plats vid Gustavsbergsteatern och den andra halvan på skolan. Tyvärr kom inte bussen pga vädret så vi som var på skolan fick promenera tillbaka medan de som var i Gustavsberg fick gå och se teatern. Som tur var så gick det ändå en buss tillbaka till skolan lagom till lunchen. 

 

 

Skridskodag på Ekvallen

Tack för en härlig dag tillsammans på Ekvallen. Det blev en lyckad utflykt där vädret nästan var med oss ända till slutet då regnet gjorde entré. Som tur var kunde vi smyga in i ett omklädningsrum innan det var dags att ta bussen tillbaka till skolan.  Dagen bjöd på skridskor, skridskoskytte (med ärtpåsar), islivräddning, lek och grillade hamburgare. 

 

 

 

Våga visa  – kundundersökning

Under föräldramötet fick de föräldrar som var på plats fylla i Värmdö kommuns kundundersökning. De som inte var på plats kommer idag få det hemskickat med ert barn. Ni loggar in med en kod och svarar på några frågor om skolan och verksamheten. Vi ber er fylla i denna enkät då det hjälper oss som skola att utveckla och förbättra oss. Sista datumet för att fylla i denna enkät är den 18 mars. Så snälla gå in och svara på frågorna!

 

Hem och skolan

Läxa:

  • Ingen läxa under sportlovet men vi uppmuntrar er att läsa en bok!

 

Information inför v.9:

  • Fritids öppet för er som anmält närvaro. 

 

Information inför vecka 10:

Måndag

  • Skolan börjar kl.9.40. 

Tisdag

  • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

  • Musik och bild.
  • Skola och fritids stänger kl.13!

Torsdag

Fredag

  • Idrott – Ta med idrottskläder samt handduk till duschen. 

 

Kommande händelser:

  • v.10 – Onsdag den 9/3 stänger fritids kl 13:00. Detta då alla pedagoger har en gemensam halv planeringsdag
  • v.11-20 – Nationella proven
  • v.15 – Påsklov

 

Vi önskar er alla ett härligt lov!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Caroline och Tina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

tina.fredriksen@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.