Saturnus veckobrev v2

Hej alla Saturnusfamiljer!

Så härligt att få ses igen efter lovet och vi vill välkomna våra nya elever Siri och Malou lite extra. Vi hoppas att ni ska trivas hos oss!

Vi började terminen med att spela ett spel där vi öppna upp för samtal i en lite mer kreativ form kring hur vi tänker inför vårterminen och vad vi ser fram emot. Vi hoppas på en härlig vårtermin tillsammans!

Svenska

Äntligen har vi dragit igång med ett nytt sagoprojekt som heter ”Den magiska dörren”. Vi kommer att skriva ett kapitel varje tillfälle där vi följer vissa punkter som är förutbestämda. Denna vecka har vi skrivit kapitel 1 och där får vi möta huvudpersonen i sagan. Sagan utspelar sig på en skola, och i denna skola finns en magisk dörr. Det första kapitlet handlar även om en vän/lärare/släkting eller någon annan som huvudpersonen tycker mycket om. Denna person har börjat fundera och frågat huvudpersonen om den där konstiga dörren i skolan. Vart leder den? Det är det ingen som vet…

Matematik

Vad är massa? Hur kan man mäta massa? Det har vi börjat undersöka denna vecka. Vi har uppskattat och mätt vikter i kilogram, hektogram och gram.

Vi har även övat på att omvandla mellan dessa enheter.

Vi kommer även att börja förbereda oss för de olika nationella proven. Under flertal lektioner kommer vi att öva oss i hur det kommer gå till rent praktiskt i klassrummen. Men även göra gamla prov så att alla barn känner sig bekväma och redo när de sätter igång efter sportlovet.

SO

Nu börjar även vårt projekt kring forntiden. Ta gärna en titt på vår LPP under SO, forntiden. Vi börjar med att inspireras av en film kring istiden och stenåldern. På tisdag kommer vi också att gå lika långt som isen var tjock, för att få en känsla av det enorma tryck som låg över vår mark. Mer om detta projekt kommer nästa vecka.

Nästa vecka kommer vi att få besök av Barbro Maassen. Hon har skrivit en bok som baseras på dagsboksanteckningar från Ingarö. Vi får reda på mer hur livet var för hundra år sedan.Vi tycker det ska bli så spännande!

Hem och skola

Vi har nu bestämt att föräldramötet kommer att vara den 12 februari kl 17:30-19:00. Vi är medvetna om att syskon i Neptunus har föräldramöte samtidigt, men eftersom vi har en speciell gäst som kommer till oss och det inte fanns så många datum att välja mellan, blev det så denna gång. Vi hoppas ni har möjlighet att komma ändå!
Vår gäst heter Ulrika Andersson och hon ska komma till oss och föreläsa lite om internet och hur skärmtiden påverkar oss. Och just i den här åldern när våra elever börja röra sig ute på nätet och använda mobiler så känns detta väldigt aktuellt. Vi kommer även dela med oss om vad som händer under vårterminen samt lite information kring de nationella proven.
Varmt välkomna!

Inbjudan till InspirationsmässaInbjudan inspiratörer 2020

Kom och dela med dig av dina erfarenheter om utbildning, jobb eller andra livserfarenheter till våra elever i åk 7-9. Du gör det dels i våran ”mässlokal” och dels i korta 20 minuters föreläsningar. Vi kör 18 mars från lunch till ca 15.00. Är du intresserad eller frågor, maila: fredrik.pettersson@lemshaga.se Senast den 18 februari behöver du tagit kontakt!

På fredag eftermiddag den 17/1 lägger vi ut tider för utvecklingssamtal 14:30. Det är som vanligt förs till kvarn, så passa på att boka på schoolsoft.

Kommande datum:

  • 29/1 Utvecklingssamtalsdag – Skolan stängd, fritids öppet
  • 12/2 – Föräldramöte 17:30-19:00
  • 20/2 Skolbio
  • 21/2 – Allaktivitetsdag
  • Sportlov v.9

Nästa vecka:

må: Sovmorgon/Klubben
ti: Friluftsliv, vi går på en vandring så ta gärna med en frukt. Slöjd
ons: läsläxan förhörs, ny delas ut.
to: Besök av Barbro, slöjd
fre: idrott, Lisa besöker röda gruppen och fortsätter med sagoskrivandet tillsammans med Cissi.

Vi önskar er en trevlig helg!

Sara, Cissi och Vincent

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.