Solen välkomstbrev v.34-35

Hej Solar!

Vi hoppas ni har haft en super härlig sommar och att ni har kunnat ladda inför ett nytt (och sista) läsår på Lemshaga!

Välkomna tillbaka till skolan som Solar!!! Hur känns det? 

 

Veckan som kommer, v.34

Tisdag 22 augusti – Skolstart

9.00-9.30: samling vid Amfiteatern. Sätt er på bänken markerad för Solen.
9.45: samling i L1 för glass, mingel och praktisk information.
ca 11.30: Lunch och avslut för dagen

Onsdag 23 augusti – Sammanhållningsdagen

Sammanhållningsdagen är en dag då vi umgås allihopa i Ladan, årskurs 7-9, på Södersved. Syftet är att ha en lugn dag då årskurs 7, 8 och 9 får tillfälle att träffas, umgås och lära känna varandra lite mer. Vi hoppas att detta bidrar till en bra, trivsam och trygg stämning i Ladan mellan årskurserna.

Vi samlas kl.9.30 vid Södersved då vi preppar aktiviteterna som ni valde att göra under dagen (ni kommer välja aktiviteter på tisdag). Venus och Merkurius eleverna möter oss där ca 10.00 då ni ska leda dem igenom de olika aktiviteter under dagen.
Ha på er kläder efter väder, bekväma praktiska rörelse kläder.
Skolan fixar lunchmaten men ni behöver ha med er bestick, tallrik, mugg. Ha gärna med er förmiddagsmellis, dryck och badkläder.

Dagen avslutas för Solar ca 14.00 på Södersved.

Torsdag-fredag 24-25 augusti – Klassresa

Ni ska till Gotland på klassresa!!! Kul!
Läs igenom detta program från föräldrarna: Gotland program 2017_ver6

Föräldrarna som ska med är: Fredrik Sjöstrand, Pierre Erlandsson, Joakim Ericson, Lena Gustafsson, Mats Eller, Ulrika Tempelman, Lars Andersson. Om ni har frågor eller funderingar vänder ni er direkt till dessa föräldrar!

Vi hoppas ni har en härlig resa tillsammans!

Veckan därpå, v.35

Mentorstid
På måndagens mentorstid kommer ni få tillbaka era iPads om ni lämnar in ett påskriven avtal, ni behöver ta med er era iPads laddare då skolan inte har kunnat ladda alla iPads över sommaren. Ni kommer även förbereda er inför era kommande utvecklingssamtal. Innan dess vill vi att ni förbereder er genom att titta på era senaste ämnesmatriser. 

Veckan 35 har vi lektioner enligt schemat!

 

Övrig viktig info

Utvecklingssamtalstider HT17
Respektive mentor kommer snart ha lagt ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT17. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”.
OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

Vi ber även alla elever fylla i sina mobiltelefonnummer då många har lämnat det tomt.

Solen klasstelefon
I år kommer vi använda Solen klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den under schemabrytande dagar: 08-586 313 09.

Avtal att skriva på
Ni behöver skriva på avtalen nedan. Skriv ut (om ni kan), skriv på och lämna in dem till oss på tisdag/skolstart. Vi kan skriva ut åt er på tisdag om ni inte kan skriva ut hemma.

Allmänna datoravtal:  Avtal-Tekniska-hjälpmedel

Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss.

Specialkost blankett: Specialkost-blankett

Schema
Era schema kommer att läggas ut på nya hemsidan snart. Men kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna!

Skåplås
Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Det finns att köpa från oss för 50kr om ni behöver ett.

Värdesaker
Vi vill påminna alla att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi
Kom ihåg att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Kommunikationspolicy
Vi vill påminna er att vi har ett kommunikationspolicy på Lemshaga. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.
Lemshaga_Kommunikationspolicy

Pingis på Lemshaga
Pingis på Lemshaga HT 2017

 

OBS! Trafiksäkerhet och mopeder
Det är flera av er som har eller kommer skaffa mopeder under läsåret. Vi vill påminna er om att inte köra vårdslöst vare sig på Lemshaga eller någon annanstans. Det är  dessutom absolut förbjudet att köra moped över skolgården!

Skjutsa inte utan hjälm, gör ej mindre genomtänkta omkörningar och kör ej fortare än de 50km/h som mopederna är byggda för.  Den största katastrofen som kan hända är att någon skadas på grund av detta.

Vidare kanske det inte är alla som  vet vad det innebär om det skulle hända något och mopeden är trimmad, så här kommer lite info kring detta:
Om olyckan skulle vara framme och man krockar/kraschar och mopeden är trimmad gäller inte försäkringen. Det kan bli en dyr historia att ta med in i vuxenlivet. Skulle det vara så att man för enkelhetens skull skrivit  mopeden på någon av vårdnadshavarna är det denne som är ansvarig för fordonet och då ansvarig för framförande av olovligt fordon, vilket i värsta fall kan leda till att man som ägare kan bli av med sitt körkort om mopeden stoppas av polis eller om olyckan är framme.

Kommande datum

  • 11 september – SYV info på mentorstid
  • 13 september – Föräldramöte kl 18.30 (SYV info)
  • 14-15 september – Skolfotografering
  • 18 september – Utvecklingssamtal, f.m
  • 20 september – Utvecklingssamtalsdag
  • 26/9, 5/10, 9/10 – Enskilda SYV samtal

 

Vad är ditt bästa sommarminne?

Vi ser fram emot att se er igen på tisdag!
/Maggie, Ann och Henrik

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']