Solen vecka 39

Bonjour Solaire!!

När vi ses nästa gång har vi tro det eller ej gått in i årets tionde månad, Oktober. Förr i tiden kallades oktober för slaktmånaden och vi kan lova att det kommer finns rejält motstånd (i form av prov, läxor, orienteringsbanor) att slakta för er under månaden. Tur då att det är årets klart längsta månad (en timma extra pga vintertid) så ni verkligen hinner med det som ska göras.

Veckan som gick:
Inleddes med traditionsenliga LemshagaSpelen. Ni bjöd upp till en rejäl kamp och väldigt många gjorde fantastiskt fina resultat i friidrottens olika grenar. Prisutdelning med tillhörande hejarop och busvisslingar kommer ske under måndagens mentorstid. Hmmm, undrar så vem som vann klasskampen.
Daniel, vår SYV, påbörjade under tisdagen de individuella samtalen. Ryktet säger att det verkar ha varit 30 väl investerade minuter.
L4 har under veckan även förvandlats till rättegångssal – där ni fått agera utefter konstens alla regler i olika huvudförhandlingar.
Sedan har även vårt kära Café öppnat för terminen. Det finns fortfarande möjlighet att som elev ställa upp och jobba lite där. Allt för att öppettiderna skall kunna vara så bra som möjligt.

Veckan som kommer:
Prisutdelning inleder mentorstimman på måndag morgon och sedan kommer den ena intressanta lektionen avlösa den andra under veckans alla dagar förutom tisdag. På tisdag väntar nämligen ett besök till stora staden Stockholm! UF (UngFöretagsamhet) bjuder in till en dag som förhoppningsvis kommer ge er en inblick i Livet efter Lemshaga.
Mer info om dagen hittar du här: UF – framtidskoll

Från att ha varit ganska lugnt i skolan växlar vi nu sakta men säkert upp farten. Nu börjar inlämningar/prov att trilla in och vi förväntar oss att DU utnyttjar lektionstiden fullt ut. Att hamna efter under oktober månad i årskurs 9 är verkligen inget vi rekommenderar. Speciellt inte om ni tänker er att behålla eller höja betygen. Det måste vara fullt fokus!!

Orienteringsperioden inom idrotten är igång vilket faktiskt, tro det eller ej,  betyder att du kommer springa ute i skogen. Det kommer vara blött och smutsigt så se till att ha bra skor och gärna långbyxor.

Övrig viktig info:

Påminnelse: Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

Vi ber även alla elever fylla i sina mobiltelefonnummer då många har lämnat det tomt och vi behöver kunna nå er i nödsituationer.

Påminnelse: Solen klasstelefon
I år kommer vi använda Solen klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den under schemabrytande dagar: 08-586 313 09.

Påminnelse: Värdesaker
Vi vill påminna alla att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Inbjudan:
För alla er som gillar att läsa och det vet jag att många gör, eller vill få en trevlig anledning att göra det så kolla in nedanstående inbjudan.

Bok Triangeln

Kommande datum

 • 5/10, 9/10, 10/11, 20/11 – Enskilda SYV samtal
 • 3 oktober – Besök till UF (Ung Företagsamhet)
 • 19 oktober – Orienteringsdag vid Hellasgården
 • v.44 – Höstlov
 • 15 november – Konsert av Värmdö Gymnasium, kl14.00
 • 24 november – Besök till Gymnasiemässa
 • 29 november – Muntliga NP
 • 12 december – Livskunskap vid Ingarö (Röd)
 • 13 december – Luciafirande, f.m
 • 14 december – Livskunskap vid Kyrkettan i Gustavsberg (Grön)
 • 21 december – Klassens dag + Julavslutning, kvällstid

Önskar er alla en trevlig helg!

Ann, Maggie, Samuel och Henrik

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']