Solen vecka 42

Hej Solar!

Hösten intar vårt avlånga land och vi är snart halvvägs in i terminen. Tänk på att ni nu endast har 3/4 kvar av hela årskurs nio……..
En vecka kvar nu innan en välbehövlig paus i form av höstlov väntar er.

Veckan som gick:
Det största fokuset under veckan har nog varit orientering och so-prov. Under torsdagen fick vi en helt underbar dag ute på Hellasgården. Färgprakten bland trädens löv och en allt mer värmande sol bidrog säkert till att ni genomförde dagen på ett jättebra sätt. Vi avslutar härmed årets utesäsong på idrotten och kliver nu in. Hoppas att du utnyttjade de timmarna som ni “fick” av oss till eget arbete med olika ämnen.

Veckan som kommer:
Det är mycket nu! Eller hur?? Vi gör vad vi kan för att er arbetsbörda skall bli så jämn som möjligt men det kommer alltid komma perioder där det blir mer än vanligt. Det allra bästa är då att utnyttja all lektionstid till vad den är tänkt till. Du har inte marginal att slarva bort tid, inte orka jobba om det inte skall samlas än mer jobb. Att vänta till sista dagen innan man lämnar in saker är också ett bra sätt att skapa onödig stress. Ta hjälp av dina föräldrar för att göra en planering, och inte bara för en vecka framåt. Du behöver kanske blicka 2-3 veckor fram i tiden, annars blir det stressigt in i det sista.

Övrig Viktig Info:

Nya skåp: Under höstlovet kommer vi att byta ut alla elevskåp i Ladan. Vilket betyder att ni behöver tömma skåpen för att vi ska kunna sätta in de nya.
Ta med dig en väska/en påse och töm ditt skåp senast under fredagen!
Ta även med dig ditt lås då skåpet måste vara både tom och olåst.

Alla skåp som inte är tömda kommer låset att klippas och innehållet att tömmas. Och vi kan tyvärr inte ta ansvar för innehållet – så töm skåpet!
Är du ledig eller sjuk hela nästa vecka? Kontakta/maila mentor!

Skolenkäten: På schoolsoft finns ett informationsbrev med kod om hur ni fyller i en enkät kring skolan från Skolinspektionen. De har förlängt svarstiden till den 27:e oktober och hoppas verkligen att alla vårdnadshavare tar sig tid att svara på frågorna. Eleverna fyller i enkäten i skolan.

Påminnelse: Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

OBS! Vi ber även alla elever fylla i sina privata mobiltelefonnummer (under ”Min Profil”) då många av er har lämnat det tomt. Vi pedagoger behöver kunna nå er på schemabrytande dagar och i nödsituationer, vilket blir omöjligt om ni inte för in ert mobilnummer. Vi ber även vårdnadshavare se till att barnet har fört in mobilnummret, för barnets säkerhet. 

Påminnelse: Solen klasstelefon
I år kommer vi använda Solen klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den under schemabrytande dagar: 08-586 313 09.

Påminnelse: Värdesaker
Vi vill påminna alla att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Kommande datum

  • 26/10 & 20/11 – Enskilda SYV samtal
  • v.44 – Höstlov
  • 15 november – Konsert av Värmdö Gymnasium, kl14.00
  • 24 november – Besök till Gymnasiemässa
  • 29 november – Muntliga NP
  • 12 december – Livskunskap vid Ingarö (Röd)
  • 13 december – Luciafirande, f.m
  • 14 december – Livskunskap vid Kyrkettan i Gustavsberg (Grön)
  • 21 december – Klassens dag + Julavslutning, kvällstid

Önskar er alla en härlig hösthelg!!

Maggie, Ann och Henke

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']