Solen vecka 46

Halli Hallå Solar!

Vilken härlig vecka vi har haft. Ni har hållit tal på svenskan, myst med alla solar under ett matteprov, många har haft franska prov och ett och annat engelskt verb har böjts i alla dess former. Nu kan ju tyvärr inte alla veckor vara så fantastiska men vi gör ett nytt försök nästa vecka med organisk kemi och lite mer grammatik på engelskan. Du märker nog att det inte direkt är läge att hamna efter nu…….Tänk dock på att det mesta av arbetet skall göras här i skolan för att du då skall kunna ägna fritiden åt andra saker än plugg. Har du svårt att få tiden att räcka till allt? Känner dig lite stressad då och då? Ägna då 13 min av din tid till att titta på filmen här nedan.

Anders Hansen Pep Forum 2017

Forskningen talar sitt tydlig språk – fysisk aktivitet är avgörande för den mentala hälsan! Här förklarar Anders Hansen betydelsen av fysisk aktivitet för ungas kognition och psykiska mående – vilka effekter fysisk aktivitet har på knoppen på kort och lång sikt.Sprid gärna filmen!Se alla tal och programpunkter från Pep Forum på vår youtube-kanal!

Publicerat av Generation Pep den 6 november 2017

 

Veckan som gick: Vi inledda med mentorstid där ni utvärderade era terminsmål. Har du som vårdnadshavare inte fått något mail angående detta så ta ditt barn lite lätt i örat och fråga vad utvärderingen tagit vägen….Under onsdag eftermiddag bjöds vi på en riktigt bra konsert med elever från Värmdö Gymnasium. Veckan var annars (se ovan) ganska späckad med skoljobb.

Veckan som kommer: Vi kommer under mentorstiden att börja förbereda vårt besök på gymnasiemässan. Ni elever kommer få planera vilka skolor ni vill besöka, vart de håller hus någonstans på mässan, vilka frågor vill jag få svar på etc. Innan mentorstimmen ska ni ha laddat ner appen “Stockholmsmässan” på era mobiler och tittat runt i appen för att ni hemma och vi på skolan ska kunna jobba vidare med förberedelserna. Resten av veckan fram till fredag löper sedan på efter schema med både prov, läxor och arbeten som skall göras klart.
På fredag har det sedan äntligen blivit dags för vårt besök på Gymnasiemässan. Samling sker innanför huvudentrén 9.30. Vi mentorer kommer finnas på plats från 9.15 eftersom det ges en föreläsning inne på mässan som börjar 9.30. Så om någon vill lyssna på den får ni komma lite tidigare. Vi kommer sluta på plats klockan 12.30 och då väljer du hur du vill göra med lunchen. Äta där? Ta med egen matsäck? Åka in till stan? Åka direkt hem? Ni får självklart jättegärna stanna kvar och gå runt på mässan efter lunch.

Övrig Viktig Info:

Nya skåp: De är nu på plats och ni börjar sakta men säkert göra er hemmastadda. Dock saknas det lås på många skåp vilket är väldigt konstigt då många värdesaker skall förvaras där. Även om det gnisslats en del från er så tycker iallafall vi att det är härligt att ha er tillbaka i hjärtat. Ni behövs där! Ni gör skillnad! Ni är mångas förebilder!

Muntliga nationella proven: På onsdag vecka 48 är det en schemabrytande dag eftersom alla år 9 elever gör de muntliga nationella proven. Vi kommer att förbereda oss så mycket vi kan i skolan där ni får öva i “er grupp” under lektionstid. Ett specialschema för den här dagen kommer ut lite närmare provdagen.

Info från kommunen:
Hej!
Vi vill bjuda in föräldrar i kommunen, samt personal inom barn och omsorg till en föreläsning och samtalskväll tisdagen den 21 november kl. 18.30-20.00 i Gustavsbergs kyrka.

Hur pratar vi med barnen om det som de möter på nätet?
Vi talar om hantering av viktiga frågor i vår digitala tidsålder: allt från livets frågor, självbild, mening, selfies till nätmobbing och nätporr.
Denna gång är det Ulrica Stigberg som besöker oss. Hon är författare, föreläsare och präst i Fryshuset sedan 20 år. Hennes två senaste böcker ”Om barn och livets frågor” och ”Visuell drog – om barn, unga och nätporr” (tillsammans med Maria Ahlin) lyfter ämnen som många föräldrar tycker är viktiga men som många kan uppleva är svåra att samtala med barn och unga om. Med önskan om en kväll med samtal på en bra nivå, där vi inte moraliserar men pratar om det som kan oroa och påverka på olika sätt. Denna kväll ingår i en miniserie sk. föräldraföreläsningar. I september hade vi en uppskattad kväll för föräldrar med yngre barn, om trots, utveckling, anknytning mm med två psykologer från Hamnen. Varmt välkomna!

Kommande datum

  • 20 november – Sista enskilda SYV samtal
  • 24 november – Besök till Gymnasiemässa
  • 29 november – Muntliga NP åk9
  • 5 december –   Livskunskap vid Ingarö (Röd) OBS! Ändrat datum
  • 12 december – Livskunskap vid Ingarö (Grön) OBS! Ändrat datum.
  • 13 december – Luciafirande, under morgonen.
  • 21 december – Klassens dag + Julavslutning, kvällstid

Trevlig helg!!

//Ann, Maggie och Henke

En kommentar

  • Momajoja Elolisosabobetothoh Tothohanonhoh Hohienon Anondoderorsossosonon säger:

    Jojagog hoharor loläsostot

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']