Solen vecka 46

Hej! Vi har återigen haft en intensiv vecka med viktiga lektioner, prov i SO, en eftermiddag på engelska skolan där retoriken var i fokus.

Idag fredag, hade vi besök av Tobias Rawet. Han är en överlevande från förintelsen som utsattes för nazisternas fruktansvärda brott mot de mänskliga rättigheterna. Han upplevde och överlevde både terrorn i gettot och koncentrationslägren.
Efter hans föreläsning försökte vi samla våra tankar kring det som han berättat. Klasserna fick även var sin halvtimme enskilt med honom för frågor.
Tobias stannade och åt lunch med oss och även där var det många elever som lyfte sina funderingar.
En fantastisk dag.
Fråga gärna era barn om dagen och låt dem berätta om detta viktiga ämne.
unnamed unnamed-1 unnamed-2 unnamed-3

Kommande vecka:

Vecka 47 vilket betyder 5 veckor kvar till julavslutning. Det är mycket som ska avslutas i alla ämnen innan dess. Är du borta pågrund av sjukdom är det mycket viktigt att du söker information om vad du missar. Många lärare använder sig av sina Lpp:er samt classroom som ligger under Google.

Denna vecka är det inga utflykter utan undervisningen sker på skolan:)

På måndag ska vi uppmärksamma vår litteratur under mentors tiden. Vi vill att du tar med dig en bra bok som du har läst och kan rekommendera för dina klasskamrater. Det kan även vara en ljudbok. Tänk vad härligt att få massa bra tips inför julledigheten.

Påminner igen om de muntliga nationella onsdagen den 30/11 hela dagen.

 

Viktigt! Om du ska besöka öppet hus på en gymnasieskola under en skoldag måste du begära ledigt i tid. Det fungerar inte att du skickar ett mail kvällen innan. Du får ledigt men måste meddela oss och även själv ta ansvar för det du missar.

 

Hoppas nu att regnet drar bort och att solen bryter igenom mörkret. Ladda batterierna för nästa vecka och njut av lite ledig tid. Charlotte, Patrik och Gottis

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']