Solen vecka 49

Hej svejs Solar!!

Nu är det inte särskilt långt kvar på terminen. Två veckor eller för att vara mer exakt, nio skoldagar!! Självklart börjar vi lite var mans att bli lite sömniga i ögat men tillsammans kan vi försöka ge varandra den där extra uppmuntrande klappen på axeln för att orka köra hela vägen fram emot jullovet. Terminens betyg börja sakta ta form men redan den 15:e december påbörjar vi nästa betygsperiod. Er SISTA på högstadiet så tänk på att en lektion inte är mindre viktig för att de är i mitten av december……

Veckan som varit: En välspeckad vecka som innehållit både prov, inlämning, livskunskap (för röd) samt besök av polisen. Polisen mötte både klasserna samtidigt och pratade mycket om hur de ser på droganvändandet på Värmdö, stölder i olika sammanhang, vad som görs på nätet och hur vi alla har ett ansvar att känna efter vad magkänslan säger. Under våren kommer polisen att hålla föredrag för er föräldrar i någon form.

Veckan som kommer: På måndag morgon är det sista chansen för alla att göra omprov/prov om vi lärare skall ha en rimlig chans att rätta och bedöma inför julbetyget. Har en känsla av att det blir ett gäng som dyker upp på morgonkvisten..
På tisdag förmiddag kommer Solen Grön att åka på Livskunskap vid Ingarö församlingshem. Samling där 08:30!!
Onsdag morgon inleds med ett förhoppningsvis vackert och samspelt Luciatåg. Då samlas vi i Amfiteatern 08:20. Ta gärna med något att sitta på då man aldrig vet hur bänkraderna ser ut.

Övrig viktig info

Skåpen: Vet inte hur vi skall göra för att få alla att skaffa ett lås till sitt skåp? Är ni inte rädda om era saker? Tänk på att ni även är ansvariga för skolböcker. En förlorad bok kostar en slant och det finns väl mycket roligare saker att lägga pengarna på!!

Skridskor/So
Onsdagen den 20/12 kommer alla som vill att kunna åka skridskor på Ekvallen. Samling där 08:20 med hjälm och skridskor samt klubba för den som vill. Vill man inte åka eller inte har skridskor så erbjuds man en dubbeltimma So i skolan. Så två fantastiska erbjudande. Vad väljer du?? Mer info kommer läggas ut på schoolsoft när det närmar sig.

Minimässa??
Flaggar redan nu för att vi mentorer har börjat fundera kring att anordna en liten minimässa för våra elever. Det vi tänker är att bjuda in er föräldrar (eller äldre syskon/grannar..) till att komma hit till oss och prata med våra elever, era barn, om olika yrken. Hur kan man göra för att bli just ditt yrke? Kan mitt gymnasieval möjligen göras enklare om jag får reda på mer saker om olika yrken? Har man erfarenheter av att nyligen lämnat ett gymnasium? Varför inte komma och berätta!!
Börja fundera om just du kan vara intresserad. Mer info över när och hur kommer längre fram.

Nobeltävling:
Nu är det snart dags att dela ut Lemshagas Nobelpris i fantasi och kreativ och du är välkommen med ditt bidrag!
Exempel på bidrag kan vara en text, en låt, en film, en bild, en staty, en uppfinning, en idé eller något annat fantasirikt och kreativt som du skapat. Skriv också en kort text där du motiverar varför just ditt bidrag ska vinna. Glöm inte namn och klass. Alla åldrar får vara med och tävla.
Lemshagas Nobelpris i fantasi och kreativitet delas ut på skolavslutningen den 21 december 2017. Lämna ditt bidrag till din mentor senast den 15 december!

Kommande datum

  • 12 december – Livskunskap, Ingarö Församlinsgård (Grön)
  • 13 december – Luciafirande, under första lektionen.
  • 20 december – Skridskor på Ekvallen eller So i L4 🙂
  • 21 december  – Vanlig skoldag fram till jullunchen. Julavslutning, kvällstid

Önskar er alla en trevlig helg!!

//Maggie, Ann och Henkehttp://cdn3.cdnme.se/2085970/6-3/2_advent_1197215912_4844348_52a45faf88e59da7f510845f.jpg

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']