Solen veckobrev v 10

Kära Solar!

Då var vi tillbaka och igång igen efter ett härligt sportlov! Nu har vi fem (eller egentligen fyra efter idag) veckor med hårt jobb innan det är dags för nästa pausvila. Se till att hålla koll på vad som händer på schoolsoft, peppa varandra och keep up the good work! Passa på att ta del av det härliga ljuset som letat sig tillbaka och försök att tanka d-vitamin när tillfälle ges.

Veckan som gått

Vi började veckan med mentorstimme då vi pratade om vikten av handhygien både när ni kommer till skolan och innan lunch. Vi förberedde oss också inför de kommande veckorna dvs ni fick tid att planera inför vad som komma skall de närmsta veckorna.

I övrigt är vi igång med en massa olika saker i ämnena bl a hållbar utveckling i SO:n, övar genretyper och förbereder er inför nationella proven i svenskan, förberedelse och prov i biologi om människokroppen…ja, en massa saker är på gång.

I No:n kommer vi fram till påsk förbereda oss inför det nationella provet i fysik. Vi kommer att titta på gamla nationella prov och titta tillbaka på några områden som ni gjorde i år 8.

Veckan som kommer

  • Mentorstimmen på måndag 9/2 kommer att vara i L1 och L2, så vi ses där kl 9.30.
  • Np i svenska tisdag 10/2 och torsdag 12/2. Se information från Catrin på schoolsoft. Viktigt att komma i tid och ha med en laddad iPad inför torsdagen. Ni får ta med er något lätt att äta och dricka under provet t ex frukt och macka. Vi tillåter precis som vanligt inga energidrycker eller godis.
  • I övrigt en vanlig skolvecka enligt schema.

Övrig information

  • Aktuellt saldo i klasskassan för Solen är 5 469,37 kr. Bra info att ta del av inför kommande skolavslutning/avslutsmiddag.
  • Vi vill passa på att slå ett slag studietid som erbjuds alla elever på måndagar (8:30-9:20) samt på onsdagar (15:00-17:00). Detta kan vara väl investerad tid och en möjlighet till att både komma ikapp och fördjupa sina kunskaper.

Kommande viktiga datum

v 11   –  Np Sv 10/2 och 12/2
v 12  – Onsdag 18 mars – Inspirationsmässa ca 12-15
v 14  –  Np No 1/4 (återkommer med exakt datum för labbdelen)
v 15  – Påsklov

Ha en fin helg!

/Solenteamet