Solen veckobrev v 10

Hej alla Solar! 

Så var vi igång igen efter sportlovet. Nu är det 5 fullspäckade veckor fram till nästa pausvila – påsklovet! Tänk på att hålla koll på schoolsoft framöver kring allt som händer.

Veckan som gått

Vi började veckan med en mentorstimme då vi gick igenom informationen inför det nationella provet i svenska. Den här informationen finns nu på schoolsoft. Vi pratade även lite om det nationella provet i kemi som är det som är näst på tur efter svenskan. Mer information om det provet kommer snart på schoolsoft.

I övrigt är vi igång för fullt i de olika ämnena. I svenskan har det ägnats mycket tid till förberedelse inför de nationella proven, i matten håller grupperna nu på att redovisa sina geometriområden för resten av klassen,  i so har vi nu gått över till religion och i no fortsätter vi med organisk kemi ett tag till och nedan ser ni två av de alkoholerna vi pratat om under veckan. Mer finns att läsa på Lpp:erna.

 

Veckan som kommer

  • Tisdag 12/3 börjar ALLA elever i Solen kl.8 med ett fys-pass tillsammans med Krister! Passet börjar kl.8 och slutar 8.25. kl.8.45 finns det mackor och juice i Hjärtat i Ladan. Det nationella provet i Sv börjar sedan prick kl.9.00. Efter provet har ni lunch och sedan går ni tillbaka till ordinarie schema.
  • Torsdag 14/3 börjar ALLA elever i Solen kl.8 med ett fys-pass tillsammans med Gottis! Passet börjar kl.8 och slutar 8.25. kl.8.45 finns det mackor och juice i Hjärtat i Ladan. Det nationella provet i Sv börjar sedan prick kl.9.00

Till proven är det bra om ni tar med er något litet att äta eller snacksa på (ej godis) under provet samt en bok och hörlurar om du blir klar innan.

Kommande datum innan påsklovet

12/3 NP Svenska
14/3 NP Svenska
19/3 -21/3 NP Kemi Laboration, 1 h per grupp. Info kommer snart.
20/3 Inspirationsmässa på em i Ladan, mer info kommer inom kort.
26/3 NP Franska och Spanska (påverkar inga andra lektioner)
27/3 NP Franska och Spanska (påverkar inga andra lektioner)
2/4 NP Franska och Spanska (påverkar inga andra lektioner)
3/4 NP Kemi
9/4 NP Engelska
11/4 NP Engelska
15/4-18/4 Påsklov

Ha en fin helg!

 

Annica, Patrik, Charlotta och Madelene