Solen veckobrev v 12

Hej alla Solar!

Ännu en vecka har passerat och en speciell sådan. Vi har försökt skapa en trygg plats för eleverna som varit i skolan nu när det är en unik situation och en osäker omvärld som vi ställts inför.

Veckan som varit

I skolan har vi jobbat på med skolarbetet som vanligt. I SO:n har ni bl a jobbat med källkritik och i No:n har vi fortsatt träna inför det nationella provet i fysik. Vi utförde i veckan en labb från ett gammalt nationellt prov som vi sedan utvärderade och tittade bedömning för samt tipsade varandra kring hur vi kunde tänka kring dem olika delarna i labben, se nedan.

Meddelande från Fia L:

People of the Sun! Testa att gå in på Classroom ’English Grade 9’ och följ länken till Gleerups. Om du INTE kommer in så MÅSTE du meddela mig så snart som möjligt. Tusen tack för ert tålamod och er positiva attityd den här veckan när vi testat en miljard varianter. You Rock!!!
Då det är många elever som varit hemma under veckan och likaså pedagoger så har det krävts unika lösningar och mycket tålamod från oss alla. Vi vill säkerställa att ni som är hemma inte kommer efter i skolarbetet så från och med nästa vecka kommer vi att lägga in vår lektionsplanering på Schoolsoft och därefter kan ni bli vidareslussade till andra plattformar som t ex classroom. Mer information om detta och distansundervisning fr o m v 12 hittar ni på schoolsoft.

Övrig information

  • Labbdelen, delprov B, i fysik kommer inte att genomföras under nästa vecka utan flyttas fram. Madelene informerar er om vilken vecka som de kommer genomföras på. I nuläget ska delprov A i fysik genomföras 1/4. Om det kommer ut andra direktiv från Skolverket så kommer ni få ut information om det.
  • Håll er uppdaterade på schoolsoft kring allt vad som händer inför v 12 och distansundervisning.
  • Studiedag på onsdag 25/3 – skolan stängd!
  • Från och med måndag den 23 mars kommer SL att dra ner på antal turer. Av den anledningen ändrar vi våra scheman så att ingen lektion startar före 8.40 under den här perioden. Vi återkommer med information när busstrafiken börjar återfå sina vanliga tider.

Ha en trevlig helg, rocka sockorna och ta hand om varandra!

/Team Solen