Solen veckobrev v.13

Hej allesammans!!

Mentorstimmen

Vi hade en hel del att prata om och visa när det gäller att förbereda ev skollokalstängning. Plattform för att delta vid genomgångar ”Google meet” samt hur närvaro fungerar på distans. Det glädjer oss mentorer att se hur ni elever tagit er an situationen vi befinner oss i!! Grymt jobbat!!

De riktlinjer vi följer ligger i Schoolsoft (ny uppdaterad info 27/3) och det är fortsatt viktigt att vi håller oss hemma om vi har förkylningssymtom. Är eleverna friska är man på plats i skolan. I övrigt har olika nya rutiner införts för att minska riskerna t ex i matsalen.

SO

Källkritik är något vi nu jobbat klart med tillsammans. Nu väntar den stora utmaningen att tillämpa detta resten av livet!! Men blir det jobbigt…tänk POJK-FS;)
Lite parallellt med källkritiken har vi smugit igång vårt jobb med religion och huvudfokus kommer ligga på islam. Vi har direkt tagit oss an en av de viktigaste uppgifterna och det är att försöka förstå att 1,3 miljarder människor inte är en homogen grupp som alla tänker och beter sig lika! Med ökad förståelse för dessa olikheter lägger vi en viktig grund för att djupare förståelse för denna religion. Det ska bli en spännande ”resa” när vi utforskar denna världsreligion tillsammans!

SYV-samtal

Ni som har behov av ytterligare SYV-samtal inför t ex omval till gymnasiet, ska höra av er och boka in 22/4, dvs 22 april.
Denna dag är Daniel på plats för samtal. Meddela mentor om ni vill boka tid!

Fredag och det fanns de som var tappra…trots sovmorgon!

Kommande datum:

v.15 + må v.16 påsklov

Livskunskap 14/4 – grön, Ingarö 8.30 Obs direkt efter påsklovet

Livskunskap 28/4- röd, Ingarö 8.30

 

Ha en fin helg i vårens tecken!

/Solenteamet