Solen veckobrev v 14

Hej alla Solar!

Förra veckans veckobrev hamnade i cyberspace någonstans, men nu kommer iaf ett!

Veckan har bjudit på variation i väder – sol och snö. Ja, typiskt aprilväder. Nu är vi iallafall äntligen framme vid vår andra pausvila den här terminen – PÅSKLOV! Tiden går så himla snabbt! Efter lovet är det inte lång tid kvar av er grundskoletid på Lemshaga.

Mentorstimmen

Både förra veckan och den här veckan har vi haft en hel del att prata om och visa när det gäller att förbereda ev skollokalstängning. Plattform för att delta vid genomgångar ”Google meet” samt hur närvaro fungerar på distans. Det glädjer oss mentorer att se hur ni elever tagit er an situationen vi befinner oss i!! Grymt jobbat!!

Resten av mentorstimmen ägnade några elever åt att planera inför sommarens kalas efter middagen. Detta har förmedlats vidare till föräldrar i klassen. Övriga gänget kollade in platser på skolgården inför kommande spexfoto.

Veckan som gått

Källkritik är något eleverna nu jobbat klart med tillsammans i So:n. Nu väntar den stora utmaningen att tillämpa detta resten av livet!! Men blir det jobbigt…tänk POJK-FS;)
Lite parallellt med källkritiken det smugits igång jobb med religion och huvudfokus kommer ligga på islam. Ni har direkt tagit er an en av de viktigaste uppgifterna och det är att försöka förstå att 1,3 miljarder människor inte är en homogen grupp som alla tänker och beter sig lika! Med ökad förståelse för dessa olikheter lägger ni en viktig grund för att djupare förståelse för denna religion. Det ska bli en spännande ”resa” när vi utforskar denna världsreligion tillsammans hälsar Fredrik!

I No:n har vi börjat med Genetik – ett spännande område. I onsdags tog halvklasserna i NO:n bl a fram DNA ur en kiwi.  I övrigt rullar de andra ämnena på och mycket fortsätter efter påsk.

Veckan som kommer

Ja, det är ju påsklovet det!!

Övrig viktig info

SYV-samtal: Ni som har behov av ytterligare SYV-samtal inför t ex omval till gymnasiet, ska höra av er och boka in 22/4, dvs 22 april. Denna dag är Daniel på plats för samtal/eller om det kommer ske via Google Meet. Meddela mentor om ni vill boka tid!

Schoolsoft: Se till att läsa allt som skolledningen lägger ut. Det kan hända saker snabbt och det är den kanalen skolan valt för att nå ut snabbt med info.

Classroom: Där skall ni hitta all info om pågående undervisning. Du som vårdnadshavare kan få en egen inloggning hit genom att vi bjuder in dig till “Klassrummet”. Kontakta då berörd pedagog så löser vi det.

Schemat: Efter påsklovet, alltså redan tisdag 14/4 så är planen att vi återgår till normalt schema med start 8:20. Det har ju att göra med bussarna som nu skall ha börjat gå normalt igen.

Kommande datum

v.15 + må v.16 påsklov

Livskunskap 14/4 – Solen grön, Ingarö 8.30 Obs direkt efter påsklovet

Livskunskap 28/4- Solen röd, Ingarö 8.30

Ha en fin helg och Glad Påsk!

/Solenteamet