Solen Veckobrev V. 15

Hej Solar!

Då är vi igång igen efter påsklovet. Det kommer bli mycket jobb de sista veckorna . Så försök att ta i lite extra, ta promenader och ät bra mat. Då kommer ni få lite extra energi.

Veckan som gick: Under mentorstiden med Röda klassen påbörjade vi ett litet projekt om “Min tid på Lemshaga”. Det kommer utmynna i små korta presentationer med bilder och minnen från er tid hos oss. Vi mentorer ser verkligen fram emot att få höra på dessa senare under terminen.

Veckan som kommer:  Gröna klassen är i skolan hela veckan medan Röd har distans må, ti, och tors.

Övrig viktig info

Gymnasievalet: I torsdags den 15 april  kom de preliminära valen till gymnasiet. Logga in och se efter hur det gick. Om man nu vill ändra på något eller lägga till något program så är ansökan öppen till 15 maj. Ni som känner att ni vill träffa vår Studievägledare Daniel så finns det möjlighet på onsdag den 21 april. Anmäl dig till din mentor.

Fortsatt distans: Skolan  har valt pga rådande smittläge att fortsätta upplägget som nu har gällt fram till 7 maj. Så för oss i Solen blir det att Gröna klassen kommer till skolan på heltid vecka 16 (börjar med mentorstid 8:20) och Röda klassen har distans mån, tis och tors och är i skolan på onsdag och fredag. Precis samma upplägg som vi nu har haft.
Se även mer info på schoolsoft från vår rektor Marianne.

Föräldramöte: Vi hälsar er varmt välkomna till terminens föräldramöte. Boka upp onsdag 28/4 mellan 17:30-19:00. Mötet kommer hållas via google meet och vi kommer skicka ut en länk via schoolsoft ett par dagar innan. På mötet kommer vi prata gymnasiet samt hur/vad vi kan göra inför Solarnas avslutning. Vi hoppas då veta lite mer om vad vi måste förhålla oss till. Varmt välkomna!!

Nationella proven: De ordinarie proven kommer som ni vet inte att genomföras i år. Däremot har skolverket tagit fram ett bedömningsstöd (likvärdigt nationella proven) i samtliga ämnen som vanligtvis har NP. Det kommer vara upp till varje lärare att besluta om dessa skall användas i sin helhet eller enbart utvalda delar. Eftersom provtiden är lite längre än vanliga lektioner kan detta komma att innebära vissa schemaändringar som då kommer kommuniceras i god tid med eleverna.

Kommande datum

v.15 – torsdag: Preliminära antagningarna kommer ut och omvalsperioden startar.

v 16 – onsdag möten med Syv Daniel. Anmäl till din mentor.
v. 17 – onsdag: Föräldramöte

v 19 – Studiedagar,  kommaikappdagar, Lovdagar tors och fred.

 

Ha en härlig helg!! Njut i solen.

//Cristin, Ann och Henke