Solen veckobrev v. 16

Hej alla Solisar med familjer!

Det är inte mycket till rast och ro i nuläget. Det är många inlämningar och prov, ibland fler på en dag. Kan inte säga det nog många gånger med glöm inte att pausa. Det kommer göra att du orkar mer under lektionstid. Försök också göra ditt yttersta när du väl sitter på dina lektioner, bestäm dig för att försöka hålla din koncentration så mycket som möjligt. Hjälp dig själv genom att anteckna, ställa frågor eller spela in utifrån vad som passar dig bäst. Det är superviktigt att vara delaktig och ta ansvar för sitt eget lärande. Det finns inte en enda lärare i världen som kan lära dig något om du själv inte vill eller ens försöker.

Tänk på hur få veckor det är kvar nu. Försök hålla modet uppe. Men glöm inte att vi måste vara mer ödmjuka inför varandras situationer än vad vi varit tidigare. För vi alla har mycket. Exempelvis om ni måste komma in tidigt någon dag, någon lektion måste dra över. Förutsätt då att vi som arbetar här gjort den bästa lösningen utifrån de förutsättningar vi har. Kanske hinner vi kompensera er längre fram med tid, kanske inte. Men ödmjuk är en bra syn på den rådande situationen. Nu arbetar vi tillsammans för att göra era sista veckor på Lemshaga så bra och härliga som möjligt!

Till nästa vecka:

  • Föräldramöte ons 28/4 17.30-19.00: Vi hälsar er varmt välkomna till terminens föräldramöte. Mötet kommer hållas via google meet och vi kommer skicka ut en länk via schoolsoft ett par dagar innan. På mötet kommer vi prata gymnasiet samt hur/vad vi kan göra inför Solarnas avslutning. Vi hoppas då veta lite mer om vad vi måste förhålla oss till. Varmt välkomna!!
  • Vi hälsar Solen röd tillbaka.
  • Glöm inte att hålla koll på schoolsoft. Det finns risk för små schemaändringar.

 

Allt gott!

/Ann, Henke & Cristin