Solen veckobrev v 17

Hej på er!

Vilken härlig vecka! Så skönt väder! Nu är det knappt sju skolveckor kvar av er sista termin på Lemshaga. Det är en hel del plugg kvar, men passa på att njuta av tiden ni har kvar också.

Veckan som gick:

Vi började med en mentorstimme där vi tog upp lite praktiska saker och sedan tog vi resten av mentorstimmen till att spåna kring en idé som vi mentorer hade om en videohälsning i smågrupper till klassen om något från tiden på Lemshaga. Vi tänkte visa den här filmen vid ett tillfälle i slutet av terminen. Vi kommer fortsätta jobba med dem de kommande mentorstimmarna.

På No:n håller vi på att avsluta vårt område om genetik. Nästa vecka har vi ett prov på området. Därefter kommer vi att jobba parallellt med biologi och kemi.

I övrigt har ni spelat in filmer på SO:n, skrivit texter på exam på engelskan, jobbat med area- och volymskala på matten och tränat livräddning på idrotten.

Veckan som kommer:

Livskunskap Solen röd tisdag 28/4, Ingarö kyrka. Vi samlas där 8.30 och håller på fram till lunch. Därefter är det lektioner enligt schema.

fredag 1/5 är alla lediga.

Övrig viktig info

Schoolsoft – info från skolledningen: 

Du hittar nya riktlinjer för distansundervisning på schoolsoft. Nytt är bland annat att närvarolänken för distansundervisning inte längre kommer användas generellt så länge skolan är öppen. Endast om en elev har en individuell överenskommelse med skolan som innebär att eleven uppfyller sin skolplikt får läraren ge eleven närvaro på distans. 

Vi fortsätter att utgå från tre plattformar:

  • LPP:er ska finnas på hemsidan, här finns en övergripande planering i enlighet med den mall som finns för LPP:er.
  • SchoolSoft: Läxor: Här ska alla läxor, prov och uppgifter finnas.
  • Schemat: En elev ska fortfarande alltid kunna gå in på sitt schema, klicka på sin lektion, och därmed se sin uppgift, antingen direkt i schemat, eller via länk till Classroom. Detta gör det möjligt att följa med i undervisningen om man bara är lite sjuk och under de två dagar man ska vara hemma efter man har varit sjuk. Dock utan att få närvaro på distans.

Kommande viktiga datum 

v.18 -Fre 1 maj Lov
v 21 – Mån 18 maj: Studiedag
v.21 – Tis 19 maj: Obligatorisk komma ikapp dag. Övriga studiedag.
v.21 – Ons 20 maj: Obligatorisk komma ikapp dag. Övriga får vi återkomma med.
v.21 – Tors/Fre 21-22 maj: Lovdagar
v. 24 – Må 8 juni friluftsdag.
v.24 – Tis 9 Juni –  avslutningsmiddag.
v.24 – Ons 10 juni Skolavslutning

Ha en riktigt härlig helg!

//Solenteamet