Solen veckobrev v 17

Hej Solar! 

Vi hoppas att ni haft en skön påskledighet! Vilket härligt väder vi haft! Under veckan var det dags att ställa om från lov till skola igen, för en del gick det snabbt och för andra tog det flera dagar. Den tid vi har framför oss nu innebär fler lediga dagar och upphackade veckor, men trots det krävs det hårt och intensivt arbete in i det sista. Vi har tre nationella prov kvar och en hel del annat kvar att göra så se till att hänga i ordentligt. Utnyttja varje lektion och se till att förbereda dig inför läxförhör och prov och lämna in saker i tid. Och sist men inte minst – passa på att njuta av varandra och av er sista tid på Lemshaga. Den kommer inte igen. 

Veckan som gick

Ingen mentorstid då vi den här veckan började på en tisdag. Veckan har annat löpt på enligt schemat och ni har bl a börjat med geografi i So:n, gjort korsningsscheman i biologin, börjat med grupparbeten om litteraturhistoria i svenskan och skrivit räta linjers ekvation i matten. 

Veckan som kommer

Under mentorstiden ska vi göra vår utemiljö lite extra fin och fortsätta sammanfatta er tid på Lemshaga. Franskaeleverna kommer även att göra nationellt prov på mentorstimmen. I övrigt ser veckan ut som vanligt förutom att ni är lediga på onsdag. 

Övrigt

Onsdagen den 8/5 mellan 13-16 bjuds du som förälder, släkting, bekant in lite extra till vår fantastiska skola. Då har vi skolans dag vilket innebär att våra lektionsdörrar står öppna för alla besökare. Solarna kommer bl a ha spanskalektion, redovisa sina grupparbeten i litteraturhistoria samt ställa ut sin lägenheter de gjort i bilden. Varmt välkomna!

Kommande viktiga datum

1/5 – Ledigt
7/5 – NP i SO
8/5 – Skolans dag 13-16. Obligatorisk närvaro – komp 13/5.
9/5 – NP i SO
13/5 – Studiedag
15/5 – NP i Matte
17/5 – NP i matte
20-21/5 Studiedagar
22/5 – Operation Lemshaga
30-31/5 – Ledigt
6-7/6 – Ledigt
12/6 – Avslutningsmiddag
13/6 – Sommaravslutning

Ha en härlig helg! Njut av vårsolen!

Annica, Patrik, Charlotta och Madelene