Solen veckobrev v.18

Hej allesammans!

Kortvecka, skönt tycker många och nu får alla oavsett vad vi tycker om det en långhelg!!

Mentorstiden:

Vi är nu i fullgång med slutfixet inför vårt spexfoto!! Blåställ/garage är temat och till måndag v.20 behöver alla ha koll på vad man “drar på sig”. Fordon, plats, fotograf mm är fixat så nu kör vi!!
En annan idé vi nu jobbar med är att skapa avslutshälsningar till varandra. Formen är digital för att säkerställa att de kan gå fram oavsett läget i juni!

Avslutningsmiddag:

Är inte helt lätt att få till i år men vi jobbar på en lösning som ska kunna följa alla direktiv. Vi har god hjälp från föräldrahåll för att hitta en helhetslösning!

SO:

Det finns mycket att upptäcka när man kliver in i religionens värld. Nu jobbar vi hårt med att förstå hur olika det kan vara att ha en tro. Vi synliggör så många aspekter vi kan som är med och påverkar individer och av som blir ens tro. Denna grund  är viktig inte minst när vi nu jobbar med att diskutera svåra saker som sharia och jihad i islam. Även när det gäller dessa fenomen är det viktigt att se att det finns en bred uppfattning av vad dessa står för som ofta är långt från det som vi ser i t ex media idag.

Utifrån nya kunskaper om islam jobbar vi med många jämförelser med andra religioner vi har koll på. En viktig tanke här är att alla ska få chansen att bild sig en egen uppfattning om tro och vad som är rätt & fel.

Livskunskap

Två vändor en med respektive klass har det blivit till Brunn och livskunskapen där. Bra avslut med mycket lekar! Detta har känts ovanligt rätt i dessa tider då vi har mer behov av detta än normalt (och det var c-anpassat). Tankar om framtiden stod i fokus och det var roligt att höra alla tankar som på plats lyftes!!

Kommande:

v.21 studiedagar må-on

9/6 Avslutningsmiddag (jobbar vi för)

10/6 avslutning

Ha en fin helg!

/Solenteamet