Solen veckobrev v.2

Gott nytt år allesammans!!

Nu är vi äntligen igång igen och det med ett nytt decennium också!! Kul att möta alla och stämningen är om än aning trött dessa första dagar! Terminen och lektioner är igång och de närmsta veckorna är det i stort sätt vanliga skolveckor. Där för är det bra att blicka framåt lite och saker som kommer längre fram. Vi vill påminna om att vi inte bevilja ledigheter t om de nationella proven. Observera att det finns luckor/ledighter som är lite längre även i år ex v.21.

SO
Vi har verkligen ångan uppe och det är mycket krig vi jobbar med. Just nu andra världskriget och det kommer följas av efterkrigstiden och kalla kriget. Med detta går vi i mål med historia om några veckor!!
När vi sedan kör igen kommer vi ha hållbarhet och miljöfrågor i fokus och det känns ännu en gång mer aktuellt än någonsin!

Utvecklingssamtal
Tiderna är ute eller på väg ut så håll ögonen öppna i Schoolsoft! Vi märker att många har tankar och ambitioner och vi vill verkligen uppmana alla att förbereda era samtal så det kan bli så givande som möjligt. På måndag jobbar vi på mentorstiden med att förbereda samtalen.

Gymnasieval
När det gäller gymnasievalet (som är en punkt även på utvecklingssamtalen) är vecka 3 som  inloggningsbrev börjar att skickas ut. Sedan öppnar ansökningsperioden 16/1 och den stänger sedan 17/2.
Vill du ha mer info går du in på:

https://www.gyantagningen.se/

Inspirationsmässa 18/3

Vi vill i år bygga vidare på förra årets succé! Vi planerar en eftermiddag där vi vill inspirerar alla vår ungdomar i åk 7-9. Det kan gälla gymnasieval, yrkesval eller livsval! Vill du själv eller känner någon annan som vill komma och dela med sig så tipsar du oss senast den 18/2. Vi hoppas på en eftermiddag med många som vill vara med och inspirera!!

Inbjudan inspiratörer 2020

Allaktivitesdag 30/1

Eleverna har valt och vi vill bara påminna om denna heldag. Information om varje aktivitet publiceras på Schoolsoft!

Ha en trevlig helg allesamman!!

/Solenteamet