Solen Veckobrev v.34

Solen  Veckobrev  v. 34

Så kul det var att träffa er igen. Så fantastiskt att ni är våra Solar nu. Det är ett mycket viktigt år ni har framför er. Ta vara på det och häng med från början så kommer det gå så bra. Året kommer att gå fort och snart kommer ni ta steget till gymnasiet. Så vårt råd är att kämpa på under året så att du kommer in på det program och den skola som du vill. Det kommer att bli ett fantastiskt sista år med er.

Veckan som gått: 

Vi hade upprop i Amfieteatern med några ord av rektor Jill. Därefter minglade vi runt med en glass i handen. Vi träffades  i No salen och Klockrummet som kommer att vara våra mentorsklassrum i Solen. Där fick ni lite info och skåpsnummer.

Igår torsdag så åkte ni iväg till Gotland på er klassresa/Lägerskola. Jag hoppas verkligen ni har det kul och bra på alla sätt. Vi ser framemot att höra  er berätta på måndag.

Veckan som kommer:

Måndag och tisdag är schemabrytande trygghetsdagar i Ladan. Se info nedan. På onsdag börjar vi läsa enligt schema.

Uppstartsdagar:

Vi vill verkligen understryka vikten av att vara närvarande och delaktiga under dessa dagar. Det är de här dagarna som lägger grunden till resten av årets trygghet, både i gruppen och i Ladan, en fantastisk chans att lägga grunden för det sista året i skolan tillsammans. Ta vara på den!

Måndag 24/8: 

Välkommen till Ladans “Trygghetsdagar”. Vi samlas i No-labbet och klockrummet 8.30. Ni kommer få info om gruppindelning för olika aktiviteter som kommer ske under dagen. Under den här dagen kommer du vara i en av tolv åldersblandade grupper med elever från 7, 8 och 9. Det kommer vara en ny gruppindelning jämfört med förra året. Tänk på att ni nu är äldst. Det betyder att särskilt ni nior har ett extra ansvar i att välkomna sjuorna och skapa en ny grupp. Tillsammans kommer ni i gruppen få göra olika aktiviteter på skolan. Vi äter lunch på skolan och dagen slutar kl.14.15.

Tisdag 25/8: 

Turf i Gustavsberg. Samling 10:00 vid Kyrkparken i Gustavsberg. Ni tar er dit på egen hand. Dagen går ut på att ni tillsammans i grupperna från måndagen ska lösa olika uppdrag. Dagen slutar på plats cirka kl.14.30. Medtag matsäck, fika, vattenflaska, bra skor och kläder efter väder!

Övrig information:

På måndag v. 35 öppnar Ladans Cafe Hjärtat för terminen.

Det kommer att finnas fruktdryck, muslibars, wasa sandwich, smoothie, torkad frukt m.m. till försäljning. Under Corona-pandemin kommer vi endast sälja styckeförpackade varor. Öppettider är förmiddagsrast samt ibland efter kl 13, ej lunchtid. Detta gäller när elever har tid att stå och sköta cafeterian.

För att kunna handla behöver du ett klipp-kort som kan köpas på plats. De finns för 50kr eller 100kr och kan endast köpas för kontanta pengar – vi kan inte ta swish/kort.

Hoppas vi tillsammans kan göra Cafe Hjärtat riktigt bra!

Vänliga hälsningar cafegruppen genom Malin Björn

 

Utvecklingssamtalstider HT20

Respektive mentor kommer inom någon vecka att lägga ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT20. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”. Precis som vi alltid gjort.

Samtalen kommer framförallt ligga mån-ons vecka 39.

OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

I dagsläget vet vi inte på vilket sätt som samtalen kommer kunna hållas så det återkommer vi med så snart vi vet.

Prao:

I dagsläget gäller det här. Ni kommer att göra er prao under vecka 43. Så det kan redan nu vara dags att börja titta sig om efter en plats.
Men under rådande omständigheter kan ju detta förändras och i isåfall informerar vi om det så fort vi vet.

Studio – och yrkesvägledare (SYV)

I samband med föräldramötet den 16/9 kommer information att ges från Daniel (vår syv). På vilket sätt får vi återkomma med men förmodligen kommer det bli ett digitalt möte.
Samma dag kommer eleverna träffa Daniel och få information.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Solens klasstelefon

Klasstelefonen kommer inte finnas kvar. Däremot kommer vi ha en telefon i Ladans arbetsrum. Dit kan du ringa på 08-586 313 14.

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Detta är ett första utkast och kan komma att ändras.

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Om du inte har ett eget lås så  finns det att köpa från oss för 50kr.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Specialkost

Specialkost? Gå till hemsidan “Avtal, blanketter och informationsblad” fyll i och lämna till mentor. Detta gäller även er som önskar äta vegetarisk kost. Fylls inte dessa lappar i så får vi inte rätt kost med på utflykter.

Specialkost – blankett

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

kommunikationspolicy – lemshaga

 

Kommande datum och aktiviteter:

v 34 24 aug Schemabrytande dag Trygghetsdag i Ladan

V 34 25 aug Schemabrytande dag Gustavsberg

V 37 10-11 sep Elev foto

11 sep Lemshagaspelen

V 38 16 sep gymnasie info för elev och föräldramöte kl 18

V 39 21-23 sep Utv samtal

V 41         Personlig Gymnasieinformation

V 43         Prao

V 44        Höstlov

 

Ha det så gott!

Cristin, Henke, Ann, Charlotta