Solen veckobrev v 35

Hej alla Solar!

Då var vi igång igen på riktigt, härligt! Nu har vi avslutat vår första vecka med ordinarie schema. Det är kul att se att så många är med och aktiva från starten!

Veckan som gått

Vi började veckan med en mentorstimme där vi återigen la fokus på samarbete/ledarskap genom att följa upp föregående veckas stadsorientering och lära-känna-dag. Vi ägnade även lite tid till att prata om Gotland och vad vi tar med oss från den fantastiska resa in i år 9.

I no:n har vi startat upp arbetsområdet Ekologi. Vi började i det stora och pratade om och fick en inblick i de globala målen, Agenda 2030. Därefter har vi sett, tänkt och undrat över branden i Amazonas. Det är inte helt lätt att få ett grepp om hur stor yta det faktiskt är som brinner Det här kopplat till fotosyntes och cellandning kommer vi fortsätta prata om nästa vecka.

På matten har vi startat upp med arbetsområdet om sannolikhetslära. Det har engagerat många då det är något vi stöter på väldigt ofta i vår vardag på olika sätt. Se till att hänga med i starten, i Lppn finns planeringen för veckan som gått om du missat något.

Veckan som kommer

Vi kommer jobba med att förbereda utvecklingssamtalen i skolan både på mentorstimmen och lektionerna i respektive ämne, men det är även viktigt att hemma gå igenom allt tillsammans. En punkt kommer handla om gymnasiet då detta kommer vara ett av fokusområdena vid mötet.

Respektive mentor kommer snart att lägga ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT19. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”.

OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

I övrigt är det en vanlig skolvecka som följer ordinarie schema.

Övrig information

Prao Åk 9 v.45

Nyhet för året är att även åk 9 har prao och det innebär att det ni nu behöver diskutera och se över vad som vore intressant och möjligt att praktisera som! På föräldramötet tipsade ni föräldrar om att kontakta varandra för att dela bra praoplatser. Vi kommer dela ut prao-blanketter i skolan till alla elever denna finns också på hemsidan (länk)

2 veckor innan dvs måndag v.43 behöver denna blankett lämnas in.

Föräldramöte

Terminens föräldramöte kommer till stor del handla om gymnasieval och vår SYV Daniel håller i detta. Det prel datum vi fått är 18/9vilket innebär att vi ber er att hålla en lucka i kalendern för detta datum. Har ni andra punkter ni vill lyfta ber vi er kontakta oss mentorer innan mötet! Vi återkommer med spikat datum och tider.

Skolfoto

Fredag 13/9 är det skolfoto för båda Solenklasserna och de ber er ta del av info Skolfoto

Ledigheter under året

Under året i åk 9 finns det saker att tänka på när det gäller ledigheter. Under vårterminen beviljar vi inte ledigheter pga bla nationella prov. Vi rekommendera även att undvika ledigheter under höstterminen då vi av erfarenhet vet att stressnivåer ökar under åk 9. I slutet på november har vi muntliga nationella prov i sv, en och ma som också börjar förberedas under höstterminen.
Ska man ansöka om ledighet gör ni detta digitalt via Schoolsoft.

Ha en riktigt härlig helg!

/Solenteamet