Solen veckobrev v. 36

Hej Solarna!

Det verkar ha blivit något stök med publiceringen, så här kommer veckobrevet (igen). Beklagar fördröjningen.

 

Tack för en bra vecka.

Nu rullar schemat ordentligt och vi börjar märka hur veckorna kommer att se ut framöver. Fortfarande spelas det basket ute i solen, vilket alltid är härligt att se.

Här är ett axplock ur veckans lektioner:

Vi jobbar vidare på engelsklektionerna, med Emma Watson’s tal om jämställdhet och nästa vecka ska vi titta på talet och börja jämföra tal och olika retoriska knep. Vad gör ett tal till ett tal? Vad kan vi använda när vi ska skriva egna tal sen?

I SO’n ställdes frågan “Vad är en god människa?” Dygdetiken studeras samtidigt som vi tar upp saker som är bra att få med sig i Livet Efter Lemshaga.

Vi ser att det är flera som är trötta och lite låga i energi just nu, så se till att sova och äta ordentligt i helgen. Ta gärna med frukt eller någon macka till skolan så att ni kan fylla på med energi.

Mopparna och moppebilarna: Det har framkommit att elever pillar på andras mopeder och moppebilar. Det är absolut inte okej! Låt varandras saker vara ifred, tack.

Ipad-användande: Sista påminnelsen! Tekniska hjälpmedel på Lemshaga 7-9, finns på hemsidan. Skriv under och lämna in. Från och med måndag får ni inte använda iPad i skolan annars. Inlämnad lapp = fritt fram för iPad.

PRAO: Vecka 45 närmar sig med stormsteg och vi påminner om att fixa praoplatser.

Utvecklingssamtalstiderna ligger på school soft. Gå in och boka om ni inte gjort det än. Var noga med att gå igenom dokumenten i god tid innan samtalet och skriv in eventuella frågor och funderingar i dem, minst dagen innan samtalet, så att vi hinner hitta svar och hjälpa till på bästa sätt.

Föräldramöte: Nu är det bestämt att det blir den 18/9. Tid: 18.00-20.00. Fokus kommer att bli på SYV och Daniel är tillbaka för att informera vidare om gymnasieval och annat viktigt, men det finns tid för andra frågor också. Har ni något ni önskar ta upp så är ni välkomna att maila detta till oss så försöker vi få in dem i övriga agendan

Ha nu en trevlig helg, så ses vi på måndag igen.

Hälsningar Mentorerna.