Solen veckobrev v.37

Hej allesammans!

Nu är vi igång på riktigt…och vi börjar få upp farten!!

Mentorstid
Terminen bjuder på nya möjligheter att vara med Jonas och kören. Några hoppade på direkt denna vecka och om 2 veckor har man chansen igen!
Under mentorstimmen fortsatte vi förberedelserna inför utvecklingssamtalen och det är efter måndag dags för alla att hemma kolla igenom och diskutera. Viktig punkt handlar om gymnasiet och hur tankarna går där. Samla på er frågor till föräldarmötet med SYV och inför klassernas info-tillfälle på fredag.

SO
Hur skapar vi en värld som håller och vad behöver vi lära oss för att inte göra samma misstag igen? Ja detta är viktiga frågor i vårt arbete om hållbar utveckling. Vår start har varit i frågan hur är en god människa som nu har glidit över i att diskutera rättvisa. Här använder vi ekonomi som område för diskussionerna. För att få djup kommer vi att väva in historia i detta arbete!

Lemshagaspelen
På onsdag är dat dags för årets upplaga av Lemshagaspelen! All praktisk info finns i Lemshagaspelen 2019
Årets solar kommer satsa på att skapa en mysig inramning av dagen och därför får man gärna ta med sig filtar, något ha som fika då vi kommer skapa en ”Solenhörna” vid IP. Missa inte att parkeringen vid IP är avstäng för bilar/mopeder denna dag.

Föräldramöte + SYV-info
Nu närmar vi oss terminens träff. Daniel vår SYV är på plats för att sätt in er föräldrar i gymnasievalet. Ladda med frågor!
Har ni något annat ni vill lyfta måste ni ta det innan med oss mentorer då vi endast har 30 min 19.30-20 till andra punkter. Här kommer vi bl a ta fram skolans nya förväntansavtal.
När: ons 18/9, kl 18-20 i Ladan

Utvecklingssamtal
Dessa närmar sig som nämnts ovan och missa inte att diskutera igenom målen samt gymnasietankarna. Ni föräldrar har också er del att fylla i, i Schoolsoft!

Prao
Praovecka vecka 45 innebär att platserna behöver ordnas. Vi kommer dela ut prao-blanketter i skolan  på måndag till alla elever. Denna finns också på hemsidan (länk)

2 veckor innan dvs måndag v.43 behöver denna blankett lämnas in.

Kommande veckor:

ti 17/9 Sista YAM-enkäten fylls i av båda klasserna under en lektion på fm.
On 18/9 Lemshagaspelen
On 18/9 Föräldramöte med SYV
Fr 20/9 SYV-info för eleverna
må 23/9 Ingen mentorstimme pga utvecklingssamtal.
On 25/9 Studiedag/Utvecklingssamtalsdag = eleverna hemma (förutom samtalstider)
fr 27/9 Enskilda syv-samtal inleds

Vi hinner med lite kul också…fredagens temafredag innehöll bl a ”Sparkcykelutmaningar” och här fångades en hel del av utmaningarna!

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Solenteamet