Solen Veckobrev v 37

Hej Solar!

Då är vi igång med full fart i alla ämnen. Vi förväntar oss att lektionstid nyttjas på rätt sätt och att du tar ett eget ansvar att repetera genomgångar etc. för att ge dig själv bästa möjlighet inför gymnasiet. Att alltid ha med sig rätt material och komma i tid till lektionen.

Nu när ni går i Solen så får ni ju lämna skolan under lunchrasten och ev håltimmar. Vi vill att ni pratar  hemma hur viktigt det är att alltid ha hjälm på sig  och att följa vanligt trafikvett. Vi är rädda om er.

Den här vecka har också några av Solen eleverna kommit tillbaka efter en tur till ex Värmdö Marknad med stora godispåsar, chips och läsk. Jag hoppas ni minns hur jobbigt det är för kroppen att äta eller dricka för mycket socker. Tänk på sockerkurvan. Ni blir snabbt pigga men de sista lektionerna på  dagen kommer ni att bli så trötta. Ni bör äta en bra lunch och gärna bra mellanmål så att ni både orkar att vara fokuserad på lektionerna och växa på ett bra sätt. Tänk på det!

Veckan som gick: På måndagens mentorstid så började ni arbeta med manuset till utvecklingssamtalen som äger rum v 39. Har ni inte bokat in tid med oss mentorer så är det hög tid att göra det. Ni har tagit  både klassfoto och enskilda foton .Veckan avslutar ni med Lemshagaspelen. Henke meddelade att det hade varit en mycket bra dag .Hoppas Solen vinner.

Veckan som kommer: .
Spexvecka i Solen!!!! Den här veckan har ni spexvecka. Så kul att få se er i olika kreationer.

Måndag: Pyjamas

Tisdag: Artist

Onsdag: Sport

Torsdag 80/90-talet (glitter)

Fredag Genderswitch

Vi fortsätter med att göra klart inför utvecklingssamtalet på mentorstiden. Vi börjar nog titta lite på gymnasievalet.

På onsdag så kommer vår (SYV) Daniel till eleverna på dagen och till er föräldrar på kvällen kl 18(digitalt). På måndag lägger vi ut en länk så ni kan följa  informationen via Meet.

Övrig viktig info!

Praon: Tyvärr har vi varit tvungna att skjuta praoveckan framåt i tiden. Vi vet i dagsläget inte vilken vecka det kan bli men självklart återkommer vi så snart vi bara vet.

Utvecklingssamtalen: Under veckan har vi publicerat tider som ni kan gå in och boka. Vi är glada över att skolledningen låter oss träffa er föräldrar tillsammans med eleverna i skolans lokaler. Viktigt att ni innan samtalet tillsammans sätter er ner med era barn för att gå igenom vad de skrivit. Varmt välkomna!

Föräldramötet: Den 16:e september klockan 18:00 kör vi igång Solens digitala föräldramöte. Det kommer ske vi Google meet. Några dagar innan mötet kommer vi publicera länken på schoolsoft. Huvudpunkten är såklart info om gymnasiet som vår SYV Daniel kommer hålla

“Skärmtid” på elev-iPads. Funktionen “Skärmtid” på elev-ipads ger vårdnadshavare en möjlighet att ställa in olika typer av anpassningar och begränsningar om man så behagar. Aktiverar ni funktionen “Skärmtid” så får ni skapa en egen pinkod och kan t.ex sätta en tidsgräns för mellan vilka klockslag iPaden får användas.  Apple har en bra guide, länkad nedanför, som går igenom alla delarna för att ställa in “Skärmtid” och Lemshaga uppmuntrar vårdnadshavare att tillsammans med sina barn utforska möjligheten att hitta en hållbar balans mellan skola, skärmtid och annan fritid. https://support.apple.com/sv-se/HT208982

Bild- och namnpublicering – bekräfta i Schoolsoft.
I början av varje läsår ber vi vårdnadshavare att i samråd med sina barn att ta ställning till om Lemshaga får publicera namn- och bild på barnet offentligt via skolans hemsida i form av klassernas veckobrev. Observera att vi aldrig skriver ut fullständiga namn på hemsidan utan använder oss utav förnamn samt i vissa fall första bokstaven i efternamnet.
I Schoolsoft finns en nyhet publicerad där vi ber er vårdnadshavare ta ställning till publicering av namn respektive bild. Frågan finns öppen att besvara i Schoolsoft fram till nästa fredag. Ett uteblivet ställningstagande tolkas som att namn och bild på elev ej får publiceras.
Hörlurar: Då mer och mer text skall jobbas igenom märker vi att många elever gynnas av att kunna lyssna istället för att själva läsa. Detta behöver då göras med hörlurar!! Prata igenom hemma om hur ditt barn brukar göra och kolla av så att hen har hörlurar att använda sig av.
Specialkost: Vill återigen påminna om att alla elever behöver lämna in nya lappar kring specialkost. Observera att detta även gäller er som önskar vegetarisk kost.

Kommande datum och aktiviteter:

 

V 38  Spexvecka

Ons 16/9 Gymnasieinfo för elever och föräldramöte kl 18 ( Digitalt)

Fre 18/9 Spexfoto för Solen 8:45

Mån-Ons 21-23/9  Utv.samtal

Ons-Tors 8-9/10 Individuella SYV-samtal

Fre 16/10 Individuella SYV-samtal

V 44        Höstlov

Önskar er alla en fantastisk helg!!

//Mentorerna i Solen

[stc-subscribe categ