Solen veckobrev v.37

Hej Solar!

Veckan som varit

I måndags fick eleverna en föreläsning av Daniel, vår SYV (studie- och yrkesvägledare). Mycket info om skolsystemet, gymnasieprogram, gymnasieskolor, behörighet och urval!
I onsdags gick Daniel igenom ungefär samma information till föräldrarna på föräldramötet. Det blev inget protokoll, men om ni har frågor eller funderingar om gymnasieprogram/gymnasieskolor kan ni söka info på Gymnasieinfo eller Gymnasieantagningen eller genom att kontakta vår SYV på mail adressen: daniel@hailemariamconsulting.com

Här kommer Keynoten/PowerPoint som Daniel använde under hans föreläsning:
Gymnasieinfo till Lemshaga föräldrar sep2017

Utöver det har det varit en vanlig skolvecka.

 

Veckan som kommer

måndag har vi några utvecklingssamtal fram till ca 10.30 vilket innebär att mentorstiden utgår. Men skoldagen fortsätter som vanligt efter kl 10.30!
De flesta samtal sker på onsdag då det är en hel utvecklingssamtalsdag.

Välkomna till Ladan för att leda era utvecklingssamtal! Vi sitter i hemkunskap (Ann), L1 (Henke) och L3 (Maggie).

Utöver det är det återigen en vanlig skolvecka.

 

Övrig viktig info

Påminnelse: Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

Vi ber även alla elever fylla i sina mobiltelefonnummer då många har lämnat det tomt och vi behöver kunna nå er i nödsituationer.

 

Påminnelse: Solen klasstelefon
I år kommer vi använda Solen klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den under schemabrytande dagar: 08-586 313 09.

 

Påminnelse: Värdesaker
Vi vill påminna alla att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

 

Påminnelse: Trafiksäkerhet och mopeder
Det är flera av er som har eller kommer skaffa mopeder under läsåret. Vi vill påminna er om att inte köra vårdslöst vare sig på Lemshaga eller någon annanstans. Det är  dessutom absolut förbjudet att köra moped över skolgården!

Skjutsa inte utan hjälm, gör ej mindre genomtänkta omkörningar och kör ej fortare än de 50km/h som mopederna är byggda för.  Den största katastrofen som kan hända är att någon skadas på grund av detta.

Vidare kanske det inte är alla som  vet vad det innebär om det skulle hända något och mopeden är trimmad, så här kommer lite info kring detta:
Om olyckan skulle vara framme och man krockar/kraschar och mopeden är trimmad gäller inte försäkringen. Det kan bli en dyr historia att ta med in i vuxenlivet. Skulle det vara så att man för enkelhetens skull skrivit  mopeden på någon av vårdnadshavarna är det denne som är ansvarig för fordonet och då ansvarig för framförande av olovligt fordon, vilket i värsta fall kan leda till att man som ägare kan bli av med sitt körkort om mopeden stoppas av polis eller om olyckan är framme.

Kommande datum

 • 18 september – Utvecklingssamtal, f.m
 • 20 september – Utvecklingssamtalsdag
 • 25 september – Lemshagaspelen
 • 26/9, 5/10, 9/10 – Enskilda SYV samtal
 • 3 oktober – Besök till UF (Ung Företagsamhet)
 • 19 oktober – Orientering
 • v.44 – Höstlov
 • 15 november – Konsert av Värmdö Gymnasium, kl14.00
 • 24 november – Besök till Gymnasiemässa
 • 29 november – Muntliga NP
 • 12 december – Livskunskap vid Ingarö (Röd)
 • 13 december – Luciafirande, f.m
 • 14 december – Livskunskap vid Kyrkettan i Gustavsberg (Grön)
 • 21 december – Klassens dag + Julavslutning, kvällstid

Ha en trevlig helg!

/Henrik, Maggie, Ann och Samuel

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']