Solen veckobrev v.39

Hej allesammans!

Veckan har verkligen bjudit på några fantastiska höstmorgnar där Lemshaga fått visa sig från sin finaste sida!!

Normer & värden

Ingen mentorstid i veckan men vi fick i stället chansen att ha viktiga och spännande utvecklingssamtal. Tänk att vi pratar gymnasiet nu! Vi mentorer hoppas att alla tar chansen att kicka igång valprocessen nu. För att hjälpa till med detta har vissa haft de första SYV-samtalen med Daniel. Många verkar nöjda och Daniel delar med sig av ett dokument som alla kan använda sig av i processen. (kan även användas inför träffen med Daniel) Frågor runt vägledningssamtal

Utvecklingssamtalen ger också möjligheten att sätta mål för terminen och nu peppar vi alla att direkt ta tag i dessa!

1.a stugan

I torsdags gjorde vi det igen! Vi hade vår första plugg-stuga tillsammans. Detta kommer följas av fler och alla är inbjudna! Målet är som tidigare att se att plugga tillsammans kan vara ett nytt roligare och mer givande sätt att plugga. Håll utkik på Schoolsoft då det är där info läggs ut!

I so-hörnan av tillvaron är det just nu ett fokus på ekonomi. Vi använder det ekonomiska kretsloppet som en “karta” för att förstå hur olika aktörer hänger samman ekonomiskt. Vi fördjupar delarna i kretsloppet med hjälp av historia för att förstå varför saker ser ut som det gör. Extrafokus i detta är jämställdhet, feminism och välfärd. Vi kommer nästa vecka väva in en annan dimension i detta och det är hur spänningen mellan stad-landsbygd ökar.

Övrig viktig info

Föräldravecka
Eftersom vi tycker att det är så viktigt att bibehålla den goda kontakten med alla föräldrar och hur viktigt det är att föräldrarna vet vad vi gör i skolan bjuder vi in till en föräldravecka. Veckan det gäller är vecka 43. Ni kan se det som att vi har öppet hus hela vecka 43. Alla föräldrar är då extra välkomna till Ladan för att se hur vi jobbar, vad eleverna gör och kanske delta lite i undervisningen.

Gymnasiemässan
Torsdagen den 21/11 kommer vi att besöka gymnasiemässan tillsammans med våra elever i Solen. Du som förälder är mer än välkommen att följa med! Så boka gärna redan nu in det datumet i din kalender. I god tid innan kommer vi att nyttja tid under våra mentorstimmar för att förbereda besöket så bra som möjligt.

Kommande viktiga datum

V 42 tis 15 okt Orientering.
V 43 Föräldravecka i Ladan
V 44 Lov

Ha en fantastisk helg!

/Solenteamet