Solen veckobrev v 40

Hej fina Solar!

Hösten börjar visa sig från sin finaste sida just nu med alla vackra färger. Ta en stund och stanna upp och njut!  Förövrigt har vi nu kommit ungefär halvvägs in i terminen och vi har bara tre veckor kvar till höstlovet. Fortsätt hänga i och ligga i fas i alla ämnen och tänk på att lektionstiden är väldigt viktig.

Veckan som gått

Nu har alla elever blivit erbjudna ett SYV-samtal med Daniel. Vi hoppas att det gett er mer inför er resa mot gymnasietvalet. För att ytterligare stämma och hjälpa er kring gymnasievalet gjorde vi rutinen ”kompassen” på mentorstimmen.  Vi funderade kring V – vad som var värdefull kunskap så här långt, O – oroande kring valet , N – nödvändigt att ta reda på och S – ståndpunkt just nu. Vi reflekterade tillsammans och sedan fick varje elev tänka kring sin egen situation.

I övrigt har det bl a skrivits referat i svenskan, påbörjats nytt område om tal och algebra i matten och gjorts fältstudier på Lemshagasjön. Här nedan ser ni några bilder från det senaste.

Veckan som kommer

En vanlig skolvecka enligt schemat. Som ni såg på schoolsoft har det blivit några schemaförändringar. Gå gärna igenom dem tillsammans så du vet inför veckan.

Övrig viktig info

Föräldravecka
Eftersom vi tycker att det är så viktigt att bibehålla den goda kontakten med alla föräldrar och hur viktigt det är att föräldrarna vet vad vi gör i skolan bjuder vi in till en föräldravecka. Veckan det gäller är vecka 43. Ni kan se det som att vi har öppet hus hela vecka 43. Alla föräldrar är då extra välkomna till Ladan för att se hur vi jobbar, vad eleverna gör och kanske delta lite i undervisningen.

Gymnasiemässan
Torsdagen den 21/11 kommer vi att besöka gymnasiemässan tillsammans med våra elever i Solen. Du som förälder är mer än välkommen att följa med! Så boka gärna redan nu in det datumet i din kalender. I god tid innan kommer vi att nyttja tid under våra mentorstimmar för att förbereda besöket så bra som möjligt.

Kommande viktiga datum

V 42 tis 15 okt Orientering.
V 43 Föräldravecka i Ladan
V 44 Lov

Ha en fin hösthelg!

/Solenteamet