Solen Veckobrev V 40

Hej Solar!!

Nu börjar det bli höst på riktigt. Även om vi har haft härligt väder i veckan som varit. Det är viktigt att ni är ute i friska luften, äter bra mat med så lite socker som möjligt. Ni går och lägger er i tid så att ni vaknar utvilade och kommer till skolan med mycket energi. För nu är det verkligen viktigt att ni utnyttjar varje lektion och gör ert bästa så ni får de resultat ni vill ha. Det är bara att kämpa på. Vi finns på skolan för att hjälpa er.

 

Veckan som gick:På mentorstimman började vi jobba med frågeställningar inför gymnasievalet.Vi började med att göra olika tester på nätet . Vilket program passar mig bäst. Hur skiljer Programmen  sig åt? Vilka kurser ingår i olika inriktningar?  Vilka skolor har mitt program?  Vilka antagningspoäng har de olika skolorna? När/Om/Hur erbjuder gymnasieskolorna öppna hus? Frågor till vår syv Daniel. Eleverna har gjort ett dokument som de jobbar med. Vi fortsätter nu på måndag. Titta gärna hemma tillsammans med era barn.

Ni har haft SO prov och inlämningar i Sv.

Veckan som kommer:  Må mentorstid så fortsätter vi med arbetet inför gymnasiemässan. Vanlig vecka . Tänk på att titta igenom dagens lektioner och repetera. Ni har ett eget ansvar att ni hänger med.

På onsdag och torsdag kommer Daniel Syv till oss . Då kommer ni få träffa honom för personliga samtal. Vi lägger ut schema på måndag.

Övrig viktig info!

Skolans Café: Om ni har lust och tid så behövs det elever som står i caféet. Anmäl er till Malin Björn.

Gymnasiemässan: I veckan fick vi bekräftat det vi hela tiden trott. Gymnasiemässan blir inte sig lik i år. Den kommer att genomföras digitalt. De ansvariga för mässan håller nu på att ta fram en plattform och lägga upp riktlinjer. Vi lär återkomma med hur vi från skolan kommer delta.

Nattvandrarna: Nedanstående text finns publicerad på schoolsoft kring det mycket viktiga arbetet. Det är otroligt nyttigt att röra sig ute för att få en närmre inblick i vad ungdomarna gör och hänger någonstans på helgerna. Så gör slag i sak och gå ihop några stycken för en trevlig och intressant kväll tillsammans.

INBJUDAN TILL NATTVANDRING
Nattvandringar är trygghetsskapande för kommunens ungdomar och samtidigt ett mycket uppskattat sätt att skapa nätverk för er vårdnadshavare. Du som är vårdnadshavare till en elev i Venus Grön bjuds härmed in till nattvandring den 21 november 2020.
Vid nattvandringen rör vi oss i hela kommunen och besöker platser som många av oss vuxna inte är bekanta med. Det är inte fysiskt ansträngande att nattvandra, vi vandrar i lagom takt och åker buss eller bil efter behov. Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer när det gäller covid-19 och nattvandring sker endast för den känner sig frisk och fri från exempelvis snuva, feber och hosta.
Så här går det till: Vandringskvällen träffas vi klockan 19.00 i möteslokalen i Gustavsbergs centrum, mittemot Apoteket. Nattvandrarjackor eller västar får ni på plats. Vandringen avslutas ca 23.30.
Vi vill gärna att klassförälder/föräldrakoordinator eller motsvarande informerar oss om hur många vårdnadshavare som kommer att delta från just er klass. Vi vill därför att ni skickar ett sms till Nattvandrartelefonen på 073-320 54 70 eller mejlar (info@nattvandra.nu) information om klass, skola och antal nattvandrare.

Fadderdag: Av lite för många olika anledningar har vi beslutat att skjuta vår fadderträff till senare på terminen. Alltså vanlig mentorstid på måndag som jag skrev om ovan.

Kommande datum och aktiviteter:

Ons-Tors 8-9/10 Individuella SYV-samtal

Fre 16/10 Individuella SYV-samtal

V 44  Höstlov

v 45  Tis 3 nov Livskunskap

V 46  Tis 10 nov  Livskunskap

v 48  Ons 25 nov  Muntliga Nationella prov

v 51    Fre 18 dec  Avslutning Kväll

 

Ha en härlig helg!

Team Solen