Solen veckobrev v.40

Bonjour le Soleil!
(säger man på franska)

Från att ha varit ganska lugnt i skolan växlar vi nu sakta men säkert upp farten. Nu börjar inlämningar/prov att trilla in och vi förväntar oss att du utnyttjar lektionstiden fullt ut. Att hamna efter i årskurs 9 är verkligen inget vi rekommenderar. Speciellt inte om ni tänker er att behålla eller höja betygen. Det måste vara fullt fokus!!!

Veckan som varit

Prisutdelning inledes på mentorstimmen, GRATTIS SOLEN RÖD!!! Ni vann hela Lemshagaspelen!
STORT GRATTIS till dem 8 Solen elever som vann enskilda grenar! You’re the best!

Under mentorstimmen i måndags hade vi även klassråd. Eran temavecka i matsalen blev Asiatiskt och Grön har gett förslag på maträtter. Ni röstade även fram på vilken sort spexfoto ni skulle vilja ha – temat för spexfotot blev “Livet efter Lemshaga” (drömjobb eller?). Nästa mentorstimme kan vi komma överens om en dag, tid och plats att ta denna bild.

I tisdags gick vi på besök till stora staden Stockholm! UF (UngFöretagsamhet) bjöd på en dag som förhoppningsvis gav er en inblick i Livet efter Lemshaga både när det gäller gymnasieval men även arbetslivet och sparande.

Veckan som kommer

Måndag
Fortsättning av SYV samtal med Daniel. En Nyhet ligger ute på SchoolSoft med vilka som ska prata med Daniel på måndag och vilken tid ni har fått.

Annars är det en vanlig skolvecka!

 

Övrig viktig info

Inbjudan till Boktriangeln
För alla er som gillar att läsa och det vet jag att många gör, eller vill få en trevlig anledning att göra det så kolla in nedanstående inbjudan som aktivitet att göra i Ladan.

Bok Triangeln

Påminnelse: Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

OBS! Vi ber även alla elever fylla i sina privata mobiltelefonnummer (under “Min Profil”) då många av er har lämnat det tomt. Vi pedagoger behöver kunna nå er på schemabrytande dagar och i nödsituationer, vilket blir omöjligt om ni inte för in ert mobilnummer. Vi ber även vårdnadshavare se till att barnet har fört in mobilnummret, för barnets säkerhet. 

Påminnelse: Solen klasstelefon
I år kommer vi använda Solen klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den under schemabrytande dagar: 08-586 313 09.

Påminnelse: Värdesaker
Vi vill påminna alla att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Kommande datum

  • 9/10, 10/11, 20/11 – Enskilda SYV samtal
  • 19 oktober – Orienteringsdag vid Hellasgården
  • v.44 – Höstlov
  • 15 november – Konsert av Värmdö Gymnasium, kl14.00
  • 24 november – Besök till Gymnasiemässa
  • 29 november – Muntliga NP
  • 12 december – Livskunskap vid Ingarö (Röd)
  • 13 december – Luciafirande, f.m
  • 14 december – Livskunskap vid Kyrkettan i Gustavsberg (Grön)
  • 21 december – Klassens dag + Julavslutning, kvällstid

Bonne fin de semaine!
/Maggie, Ann, Samuel och Henrik

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']