Solen Veckobrev v 41

Hej på er FinSolar och Solföräldrar!

Tack för denna veckan. Här kommer veckans skörd av information.
PRAO
Vecka 45 är det prao. Måndag vecka 43 ska din praoplats vara klar och lappen inlämnad till din mentor, men har du den tidigare så lämna in den så fort du kan förstås.
Nattvandring – Ta del av era ungdomars vanor
Paula och Katarina var på föräldrakoordinatorsmöte och fick lyssna på representanter för Nattvandrarna i Värmdö och Ingarö. De fick då också en inbjudan till nattvandring för Solens föräldrar – ett datum under hösten och ett under våren. Inbjudan är uppdelad i grön och röd klass, men de tänkte göra en gemensam anmälningslista för båda klasserna (det är ändå samma datum). Paula står som kontaktperson, så ni kan anmäla er till henne (mailadress i school soft-nyhet) så för hon sedan informationen vidare till Värmdö Nattvandrare.

Engelska

Det närmar sig presentationsdags för era tal. Deadline för att ha talet klart var förra veckan, så om du inte har det klart så är det hög tid att få ihop delarna innan nästa lektion. Då ska vi nämligen ta talen och börja öva på att hålla dem. Jag kommer att sammanställa enkäten ni gjorde idag och nästa vecka får ni veta hur och när era tal ska hållas. Mitt dröm-mål är att vi gör alla redovisningar under vecka 43, så sikta på det i era målbilder.

Här kommer en utmaning till den som känner sig redo att utmana sig själv rejält. Vecka 43 är det åhörarvecka, det innebär att det kommer att vara föräldrar på besök i skolan (från åk 7, 8 och 9). Det innebär att om du vill så har du möjlighet att hålla ditt tal för fler personer. Vill du anta utmaningen så maila mig så försöker vi bjuda in föräldrar till just våra lektioner.

 

Orienteringsdag

På tisdag är det Orienteringsdag. Information finns på school soft. Fia L, Madelene, Fia R och Ninna kommer att vara på plats från Solen-teamet. Värt att veta är att Henke har bestämt startordning och ni blir ivägskickade enligt den. Det kan bli skruttväder så håll koll på era väderappar och klä er efter det!

 

Svenska: Solen till biblioteket

Här är ett meddelande från Catrin.

”Nästa vecka är det dags att besöka biblioteket för att låna en eller flera böcker att läsa under kommande veckor.

Röd grupp åker nu på måndag den 14/10. Vi ses på biblioteket vid 14.00 och slutar där på plats ca 14.45. Henrik släpper er lite tidigare från mattelektionen innan så att ni hinner ta bussen som går från Lämshaga 13.39.

Grön grupp åker fredag den 18/10. Ni har denna dag SO från 12.30-13.25 vilket gör att ni hinner ta bussen som går från Lämshaga 13.39.

Vi ses på biblioteket vid 14.00 och slutar där på plats ca 14.45.

Ta med lånekort och något att bära lånade böcker i.

Har du inget lånekort? Kolla in länken nedan:

https://bibliotek.varmdo.se/web/arena/skaffa-lanekort

Hör av dig om något är oklart!

Varma hälsningar,

Catrin”

 

Ha en bra helg, så ses vi på måndag igen.

Hälsningar Solen-teamet.