Solen Veckobrev V 41

Hej Solar!

Från att ha varit ganska lugnt i skolan växlar vi nu sakta men säkert upp farten. Nu börjar inlämningar/prov att trilla in och vi förväntar oss att du utnyttjar lektionstiden fullt ut.Lämna in dina projekt i tid. Att hamna efter i årskurs 9 är verkligen inget vi rekommenderar. Speciellt inte om ni tänker er att behålla eller höja betygen. Det måste vara fullt fokus!!!

Veckan som varit

Måndag; Fortsättning av SYV samtal med Daniel. Vi kommer att ha ytterligare 2 tillfällen för er som ej haft möte med Daniel. Tider och datum kommer som nyhet på schoolsoft.

Torsdag; Nu har vi börjat med de muntliga redovisningar i Hemkunskap. Vi fortsätter under de nästa 2 veckorna.

Veckan som kommer

Måndag; Om ni behöver så finns det tid i skolan för läxläsning mm.Kl  8.20 börjar vi. Välkommen.

Torsdag; Orienteringsdag 2017- Ladan

Info om orienteringsdagen på Hellasgården!

Torsdagen den 19:e oktober har vi ju som bekant en orienteringsdag på Hellasgården. Det här året kommer ni enbart att praktiskt orientera en bana vilket såklart inte tar hela dagen.

Vi har därför bestämt att ni antingen orienterar på förmiddagen eller eftermiddagen. Ni får alltså en halvdag för eget skolarbete som ni kan göra på valfri plats.

Följande gäller! 

Första gruppen samlas på Hellasgården 9:20. Efter avslutat orientering åker man hem för att kunna jobba med skolarbete.

Andra gruppen samlas på Hellasgården 12:00. Det här alternativet ger dig några timmar skoljobb på morgonen och du åker sedan hem efter avslutad orientering.

Cirka hälften av er skall bli första gruppen och hälften andra gruppen. Det är först till kvarn som gäller!. När du bestämt vad du helst vill göra mailar du henrik.forselius@lemshaga.se och berättar. Det är inte tillåtet att maila åt någon kompis eller skriva många namn i samma mail. Jag sätter sedan ihop de två grupperna utefter tidpunkten när era mail inkommit 🙂

Grupperna presenteras på tisdag och inga byten kommer göras. 

//Henke

 

Övrig viktig info

Inbjudan till Boktriangeln
För alla er som gillar att läsa och det vet jag att många gör, eller vill få en trevlig anledning att göra det så kolla in nedanstående inbjudan som aktivitet att göra i Ladan.

Bok Triangeln

Påminnelse: Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

OBS! Vi ber även alla elever fylla i sina privata mobiltelefonnummer (under ”Min Profil”) då många av er har lämnat det tomt. Vi pedagoger behöver kunna nå er på schemabrytande dagar och i nödsituationer, vilket blir omöjligt om ni inte för in ert mobilnummer. Vi ber även vårdnadshavare se till att barnet har fört in mobilnummret, för barnets säkerhet.

Påminnelse: Solen klasstelefon
I år kommer vi använda Solen klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den under schemabrytande dagar: 08-586 313 09.

Påminnelse: Värdesaker
Vi vill påminna alla att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Kommande datum

  • 19 oktober – Orienteringsdag vid Hellasgården
  • v.44 – Höstlov
  •  26/10 och 20/11 – Enskilda SYV samtal
  • 15 november – Konsert av Värmdö Gymnasium, kl14.00
  • 24 november – Besök till Gymnasiemässa
  • 29 november – Muntliga NP
  • 12 december – Livskunskap vid Ingarö (Röd)
  • 13 december – Luciafirande, f.m
  • 14 december – Livskunskap vid Kyrkettan i Gustavsberg (Grön)
  • 21 december – Klassens dag + Julavslutning, kvällstid

     Ha en trevlig helg!

Ann, Maggie, Henrik och Samuel

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']