Solen veckobrev v.42

Hej allesammans!

Vi går mot delfinalsvecka när vi nu har klarat av v.42 och det märks! Det är full fart och saker ska bli klara! Härligt att se alla som växlar upp och kör! Det är lite kvar men snart kommer belöning i form av höstlov!

Mentorstid

Veckan startade som vanligt med mentorstimme (om man inte väljer kören). I fokus denna måndag och flera kommande är hur vi påverkas av skärmar. Vi kommer bland annat använda Anders Hansens program i SVT till detta om ni vill lära er mer. Målet är glasklart. Det handlar om att skaffa sig goda vanor!
På skolan vill vi utbilda och skapa förståelse för goda vanor och vi kommer ta nya grepp för att aktivt ändra vanor. Detta innebär bl a

att vi kommer se över hur vi använder våra Ipads dels positiva användningsområden men även skala bort sådant som inte är positiva. Som ett första led i detta har vi gått igenom vad som faktiskt redan nu gäller runt elevernas Ipads/mobiler. I dessa diskussioner märker vi också att det är viktigt att lyfta behovet av att ha andra bra rutiner. Ex blev det tydligt att man i högre grad bhöver se Ipaden som ett jobbverktyg där man inte har saker som är privata (och i värsta fall otillåtna). Vanorna blir viktiga för framtiden där jobb kräver att man särskiljer dessa.

SO

Här har vi nu styrt rakt in i 3 krig, en krasch och en revolution. Detta innebär att vi går vidare från ett ekonomiskt fokus med historiainnehåll, till att nu ha historia med innehåll av politik. Vi landar i starten till första världskriget och kommer jobba oss vidare därifrån.
Längs vägen kommer vi dela upp oss i ”lag” och dessa kommer vi använda i olika former av diskussioner där vi bla kommer diskutera om vi ska ha ett krig…

Orienteringsdagen
Blev en lyckad historia där de som uttalat sig vittnar om härliga insatser och ett väder som höll sig snällt!

Prao
Vi närmar oss och på måndag är det sista dagen att lämna in praoblanketten! Ska bli spännande att skicka ut alla och sedan för höra om alla erfarenheter!!

Ung företagsamhet

Veckan efter prao kommer vi åka in till stan och där få chansen att ta del av Ung företagsamhets inspirationsdag. På plats kommer vi få inspiration av dessa ungdomar och sedan även fördjupade kunskaper om privatekonomi.

Framöver:

v.44 lov
v.45 Prao
v.46 To – Ung företagsamhet
v.47 To – Gymnasiemässan (boka in ev eget besök)
v.48 On – Muntliga nationella prov

Ha en fin helg allesammans!

/Solenteamet