Solen veckobrev v.43

Hello Sun!

Hösten intar vårt avlånga land och vi är snart halvvägs in i terminen. Tänk på att ni nu endast har 3/4 kvar av hela årskurs nio… Men just nu har ni en välbehövlig paus i form av höstlov!

Veckan som gick

Det är mycket nu! Vi gör vad vi kan för att er arbetsbörda skall bli så jämn som möjligt men det kommer alltid komma perioder där det blir mer än vanligt. Det allra bästa är då att utnyttja all lektionstid till vad den är tänkt till. Du har inte marginal att slarva bort tid, inte orka jobba om det inte skall samlas än mer jobb. Att vänta till sista dagen innan man lämnar in saker är också ett bra sätt att skapa onödig stress. Ta hjälp av dina föräldrar för att göra en planering, och inte bara för en vecka framåt. Du behöver kanske blicka 2-3 veckor fram i tiden, annars blir det stressigt in i det sista.

Nu har de flesta haft sina SYV samtal med Daniel, vi har 3 antal elever kvar som kommer ha sina samtal den 20/11.

Veckan som kommer…

är det HÖSTLOV!!!

Veckan därpå, v.45

är en vanlig skolvecka!

På mentorstimmen kommer vi att utvärdera terminensmål. Vad hade jag för mål denna termin? Hur går det för mig hittills? Vad behöver jag göra eller få hjälp med för att komma vidare?

Under höstlovet kommer vi ha byt ut elevskåp i Ladan (se Nyheten på SchoolSoft). Alla skåp som inte var tömda kommer låset att klippas och innehållet att tömmas. Och vi kan tyvärr inte ta ansvar för innehållet – så vi hoppas att ni har tömt skåpet!

Under höstlovet kommer vi även att skapa 2 nya vitlistor för eleverna som kommer att börja gälla måndag v.45. Läs Nyheten om detta på SchoolSoft!

 

Övrig viktig info

Föreläsning: unga nätet porr mm
“Hej!
Vi vill bjuda in föräldrar i kommunen, samt personal inom barn och omsorg till en föreläsning och samtalskväll tisdagen den 21 november kl. 18.30-20.00 i Gustavsbergs kyrka.

Hur pratar vi med barnen om det som de möter på nätet?

Vi talar om hantering av viktiga frågor i vår digitala tidsålder: allt från livets frågor, självbild, mening, selfies till nätmobbing och nätporr.

Denna gång är det Ulrica Stigberg som besöker oss. Hon är författare, föreläsare och präst i Fryshuset sedan 20 år. Hennes två senaste böcker ”Om barn och livets frågor” och ”Visuell drog – om barn, unga och nätporr” (tillsammans med Maria Ahlin) lyfter ämnen som många föräldrar tycker är viktiga men som många kan uppleva är svåra att samtala med barn och unga om. Med önskan om en kväll med samtal på en bra nivå, där vi inte moraliserar men pratar om det som kan oroa och påverka på olika sätt.

Denna kväll ingår i en miniserie sk. föräldraföreläsningar. I september hade vi en uppskattad kväll för föräldrar med yngre barn, om trots, utveckling, anknytning mm med två psykologer från Hamnen.

Varmt välkomna!
Med vänliga hälsningar från Gustavsberg Ingarö församling”

Skolenkäten
På schoolsoft finns ett informationsbrev med kod om hur ni fyller i en enkät kring skolan från Skolinspektionen. De har förlängt svarstiden till den 27:e oktober och hoppas verkligen att alla vårdnadshavare tar sig tid att svara på frågorna. Eleverna fyller i enkäten i skolan.

Påminnelse: Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

OBS! Vi ber även alla elever fylla i sina privata mobiltelefonnummer (under ”Min Profil”) då många av er har lämnat det tomt. Vi pedagoger behöver kunna nå er på schemabrytande dagar och i nödsituationer, vilket blir omöjligt om ni inte för in ert mobilnummer. Vi ber även vårdnadshavare se till att barnet har fört in mobilnummret, för barnets säkerhet.

Påminnelse: Solen klasstelefon
I år kommer vi använda Solen klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den under schemabrytande dagar: 08-586 313 09.

Påminnelse: Värdesaker
Vi vill påminna alla att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Kommande datum

  • v.44 – Höstlov
  • 15 november – Konsert av Värmdö Gymnasium, kl14.00
  • 20 november – Sista enskilda SYV samtal
  • 24 november – Besök till Gymnasiemässa
  • 29 november – Muntliga NP åk9
  • 12 december – Livskunskap vid Ingarö (Röd)
  • 13 december – Luciafirande, f.m
  • 14 december – Livskunskap vid Kyrkettan i Gustavsberg (Grön)
  • 21 december – Klassens dag + Julavslutning, kvällstid

Have a nice and relaxing autumn break!
/Maggie, Henrik och Ann

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']