Solen Veckobrev V 47

Hej Solar!!

Då var vi tillbaka i skolan igen. De är mycket i skolan nu. Håll koll på schoolsoft, classroom så att ni vet vad ni ska göra. Försök att gå ut lite varje dag så ni får lite ljus.

Veckan som gick:  Vi började veckan med mentorstimma. Några av er gjorde matte eller No prov. Vi delade ut tidningen om gymnasiemässan. Man kan gå in på en plattform som eleverna loggar in på. Det fins en beskrivning på s 7 i tidningen hur man gör. Mässan är öppen tor,fre och lördag hela dygnet men bemannad mellan 10-17. Då man kan ställa frågor till elever och personal på resp skola.  På onsdag var vi med och fick info från ung företagssamhet via länk. ytterligare lite tips och ideer inför gymnasiet.

Veckan som kommer: Mentorstid på måndag så kommer Henke gå igenom grupper och schema inför Nationellt Prov den muntliga delen i Ma, Eng och Sv som är på onsdag.  Maria Knutas kommer och informerar om klasströjor. Det blir också tid för en promenad.

Onsdag  Muntligt Nationellt  prov i Sv, Eng, och Ma. Solarna är själva på skolan menas Venus och Merkurius har digitala studier. Se  särskilt info om schema och tider.

Övrig viktig info

Classroom: Du vet väl att du som vårdnadshavare kan bli inbjuden till ett classroom. OM du känner behov av det för att lättare kunna hjälpa/stötta din ungdom där hemma så maila undervisande lärare så fixar vi det.

IUP: Den individuella utvecklingsplanen som skapades under utvecklingssamtalet skall vara ett dokument med levande mål. Vi “tvingar” in eleverna där med jämna mellanrum för att kolla och utvärdera sina mål. Vore såklart bra om ni även hemifrån tar några minuter tillsammans för att påminna och uppmuntra arbetet mot de mål som sattes upp.

OBS! Tänk på att det är nötförbud på skolan. Det har förekommit att vissa elever har ätit nötcreme, och kex med nutella i. Det finns elever som är mycket allergiska.

Kommande datum och aktiviteter:

v 48  Ons 25 nov  Muntliga Nationella prov
v 48 Tors 26 nov Några grupper gör NP engelska
v 51  Fre 18 dec  Terminens sista dag. Avslutning i skolan årskursvis.

Önskar er alla en härlig helg!!!

//Solenmentorerna