Solen veckobrev v.47

Hej Solar!

Veckan som varit

Under veckan har dem sista elever haft sitt SYV samtal. Kom ihåg att om ni har frågor eller funderingar om Gymnasiet som ni behöver få svar på kan ni ta kontakt med Daniel via mail:
Vi har även varit på gymnasiemässan! Vi hoppas att ni har kunnat få ställa många frågor och fått många svar, tips och idéer!

Veckan som kommer

Veckan som kommer händer det lite olika schemabrytande saker…

På måndag eftermiddag/kväll är föräldrar bjudna till en workshop och forumteaterföreställning av “Afrovadå – vadå afrofobi?” på måndag kl.15-19 som handlar om rasism, afrofobi, identitet och utanförskap (se inbjudan på SchoolSoft).

På måndag ska representanterna i husrådet delta på SAM eller PUG mötet.

På onsdag är det en schemabrytande dag eftersom alla år 9 elever gör de muntliga nationella prov i svenska, matte och engelska. På SchoolSoft Nyheter hittar du vilken grupp du är i och vilken tid och plats du har för varje delprov. Vi kommer att förbereda oss så mycket vi kan i skolan där ni får öva i ”er grupp” under lektionstid.

På torsdag kommer Solen få besök av “Afrovadå – vadå afrofobi?” och delta i forumföreställning och forumspel som handlar om rasism, afrofobi, identitet och utanförskap. Solen Röd får besök på torsdag förmiddag och Solen Grön på torsdag eftermiddag, detta innebär att vi avbryter era lektioner för att ni ska kunna få ta del av detta. Ni kommer att vara i NO-salen för detta. Mer exakta tider läggs ut på SchoolSoft under nästa vecka.

Övrig viktig info

Påminnelse: Nya skåp
De är nu på plats och ni börjar sakta men säkert göra er hemmastadda. Dock saknas det lås på många skåp vilket är väldigt konstigt då många värdesaker skall förvaras där. Även om det gnisslats en del från er så tycker iallafall vi att det är härligt att ha er tillbaka i hjärtat. Ni behövs där! Ni gör skillnad! Ni är mångas förebilder!

Info från kommunen:
“Hej!
Vi vill bjuda in föräldrar i kommunen, samt personal inom barn och omsorg till en föreläsning och samtalskväll tisdagen den 21 november kl. 18.30-20.00 i Gustavsbergs kyrka.

Hur pratar vi med barnen om det som de möter på nätet?
Vi talar om hantering av viktiga frågor i vår digitala tidsålder: allt från livets frågor, självbild, mening, selfies till nätmobbing och nätporr.
Denna gång är det Ulrica Stigberg som besöker oss. Hon är författare, föreläsare och präst i Fryshuset sedan 20 år. Hennes två senaste böcker ”Om barn och livets frågor” och ”Visuell drog – om barn, unga och nätporr” (tillsammans med Maria Ahlin) lyfter ämnen som många föräldrar tycker är viktiga men som många kan uppleva är svåra att samtala med barn och unga om. Med önskan om en kväll med samtal på en bra nivå, där vi inte moraliserar men pratar om det som kan oroa och påverka på olika sätt. Denna kväll ingår i en miniserie sk. föräldraföreläsningar. I september hade vi en uppskattad kväll för föräldrar med yngre barn, om trots, utveckling, anknytning mm med två psykologer från Hamnen.
Varmt välkomna!”

Kommande datum

  • 29 november – Muntliga NP åk9
  • 5 december –   Livskunskap vid Ingarö (Röd) OBS! Ändrat datum
  • 12 december – Livskunskap vid Ingarö (Grön) OBS! Ändrat datum
  • 13 december – Luciafirande, under första lektionen.
  • 21 december – Klassens dag + Julavslutning, kvällstid

Trevlig helg!
/Maggie, Ann och Henrik

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']