Solen veckobrev v 6

Hej Solar!

Ännu en vecka har flugit förbi i rasande takt. Äntligen en hel vecka efter förra veckans schemabrytande aktiviteter.

Veckan som gick:

På mentorstiden i måndags tittade vi på två korta filmer om mindset där det pratades om ett växande – dynamiskt vs ett låst – statiskt mindset. Det första innebär att du tror att förmågor och prestationer är något som kan påverkas av nya kunskaper och erfarenheter. Du utmanar ofta dig själv, provar gärna nytt och ser misslyckanden som ett sätt att lära. Om du däremot tänker att mänskliga egenskaper är medfödda och oföränderliga, styrs du av ett statiskt mindset, du vill undvika misslyckanden till varje pris. Ni fick utifrån det här skapa bildcollage tillsammans som illustrerade de båda tankesätten eller ett collage som kan påminna oss om ett dynamisk mindset. Nästa vecka fortsätter vi med det här och ni ska även få sätta upp ett mindset mål för veckan som vi sedan följer upp vid nästa mentorstimme.

I övrigt är det full aktivitet i de olika ämnena – i svenskan skrivs det noveller, i So-n har eleverna gjort en analys kring kalla kriget, i engelskan slipas det med grammatiken, i no:n har vi tittat på skillnader mellan bakterier och virus och pratat om virus som härjar/härjat i världen och i matten har vi gjort en avstämning kring funktioner.

I no-labbet har vi fått två nya husdjur – Berit och Britta – som några av er fick gosa med idag:)

Veckan som kommer:

En vanlig skolvecka utan avbrott av andra aktiviteter. Fia hälsar att det är prov i engelska nästa vecka och att det ligger en pdf av hennes presentation i uppgiften på schoolsoft.

Övrig viktig info:

* Dans – år 9: 18/2 Dansträning för alla solar och 19/2 Danskväll för alla solar. All information hittar du i bilagan.

Dansinspiratörerna 2020

* Inspirationsmässan: Fortsätter påminna om denna då vi vill ha många inspiratörer som kommer till oss. Ta del av inbjudan och se om det är något som är möjligt för dig eller någon i er omgivning! Vi söker elever som just nu går på gymnasiet som vill dela med sig av sina erfarenheter!!

Inbjudan inspiratörer 2020

Kommande viktiga datum:

v.8 – 18/2 Solen tränar dans

v 8 – 19/2 Solen danskväll.

v.9 – SPORTLOV

Ha en fantastisk helg allesammans!!

/Solenteamet