Solen Veckobrev V 7

Hej!

Sista veckan innan ett välförtjänt sportlov. Bra jobbat alla Solar. Passa på att vara ute så mycket ni kan under lovet. Sov bra och ät nyttigt.

Vi fortsätter med distansundervisningen efter sportlov och fram till påsklovet. Alltså veckorna 10-13. Det är då Gröna klassen som börjar vara inne i skolan och Röda är på distans.

Vår hjärna är otrolig och med rätt tankar, sömn, träning och mat kommer just Du kunna prestera det där lilla extra som kanske behövs för att nå hela vägen fram till målet. Ibland behöver man hjälp, det är inte konstigt, så ställ frågor och undrar inte du så fråga ändå för då kanske du hjälper någon annan som inte hade modet just för stunden. Vi TILLSAMMANS skall göra dessa sista månader till en minnesvärd period i livet.

Veckan som gick: Vi inledde veckan med gröna gänget på mentorstid. Där lyfte vi upp den inre kompassen och det ansvar som ligger på var och en att ge samtliga klasskompisar möjlighet att nå sina mål och lära sig så mycket det bara går under terminens sista månader. Vi tittade vidare på gymnasieansökan som lämnades in den (15:e februari) . Ni kommer att få ert preliminära val den 15 april. Gröna klassen som varit här hela veckan har hunnit med både Ma och So-prov. Veckans citat i Solen kommer från PA: ”SO provet är ju jättelätt, när man kan det”. Så fantastiskt härligt.

Veckan som kommer: Då är det Röda klassen som är i skolan på heltid. Vi ses på mentorstiden på måndag. Ni kommer ha  Ma och Kemiprov bl.

Övrig viktig info; Vi kommer att ha ett föräldramöte efter påsklovet då vi kommer att prata gymnasievalet igen, då har eleverna fått sina preliminära val. Vi kommer också prata om Solarnas avslutning. Vi återkommer med dag o tid.

Inspirationsmässan: En liten påminnelse till alla er föräldrar. Kontakta Maria K-W för att ge våra ungdomar en möjlighet att lyssna på intressanta yrken.

 

Schoolsoft/planering: Det är mycket som händer i skolans olika ämnen. De allra flesta av våra elever behöver hjälp med planering och struktur av skolarbetet. Ta för vana att sätta er ner tillsammans för att kolla av vad som är på gång och vilken hjälp era barn vill ha.

Gymnasieansökan: Du ska skriva ut din ansökan och skriva under den och lämna den till oss mentorer så arkiverar vi den.

Mattestöd: Gratis Live Hjälp i Matte.   https://mailchi.mp/67b9e0fb5d16/gratis-live-hjlp-i-matematik?e=e82acfe2e3

Info från Rektor Jill:

Information inför kommande lov

Hej alla,

Nu närmar vi oss sportlovet igen. Det var för ett år sedan vi började sätta in åtgärder kring Corona och Covid-19. Tänk så fort det har gått!

Den här gången är vi mer förberedda. Vi har mer erfarenhet och följer alla rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten.

Inför detta års sportlov är det mycket tuffare regler än tidigare. Den elev/personal som väljer att åka utomlands förbjuds att infinna sig på arbetsplatsen om sju dagar eller på annat sätt beblanda sig med andra även om man inte uppvisar symptom. Se vidare länk.

Skolan (arbetsgivaren) har ett ansvar enligt arbetsmiljölagstiftningen att förebygga ohälsa, i detta fall skydda sin personal från smitta. Det är också enligt smittskyddslagen alla medborgares ansvar att genom uppmärksamhet och rimliga försiktighetsåtgärder medverka till att förhindra smittspridning.

Har du frågor kring detta får du gärna vända dig till Jill Sterner eller när det gäller hälsofrågor till Judith Johansson, vår skolsyster.

https://www.fremia.se/nyhetsrum/nyheter/karantan/

Fortsatt distansundervisning fram till 1 april

Vi kommer att fortsätta med vårt upplägg på distansundervisning efter sportlovet.

Det betyder att högstadiets GRÖNA klasser startar på skolan v.10 med samma upplägg som tidigare. Läs mer i klassens veckobrev. Övriga klasser har undervisning på skolan enligt schema.

Frågor av övergripande slag Jill Sterner 0765211321

Frågor om undervisningen kontakta ditt barns mentor alternativt undervisande lärare.

Frågor kring specialundervisningen åk 6-9, svarar vår speciallärare Maria Sundberg  på (maria.sundberg@lemshaga.se).

Frågor om Elevhälsan, skolsköterska Judith Johansson 08-58631316

Kalender:

V 9 sportlov

V 10-13 Distansundervisning som förut

V14 Påsklov

15 April  preliminär gymnasieval

Ha en härlig helg!

//Ann, Cristin och Henke

En kommentar

Kommenteringen är stängd.